Nustebsite sužinoję, ką dar galima kepti ant grotelių

Mėsos kepsniai, žuvis, daržovės – manote, kad tai ir viskas, ką galima kepti ant grotelių? Paįvairinkite savo iškylą kitokiais patiekalais – pikantiškais arba saldžiais. Vieni jų tiks kaip užkandis, o kiti atstos desertą.

 Keepti ananaso gabalėliai.<br> 123rf.com nuotr.
 Keepti ananaso gabalėliai.<br> 123rf.com nuotr.
Pikantiško skonio keptas arbūzas.<br>123rf nuotr.
Pikantiško skonio keptas arbūzas.<br>123rf nuotr.
Kaprio salotos su persikais.<br>123rf nuotr.
Kaprio salotos su persikais.<br>123rf nuotr.
Keptas ananasas su ledais.<br>123rf nuotr.
Keptas ananasas su ledais.<br>123rf nuotr.
 Kepti bananai.<br> 123rf.com nuotr.
 Kepti bananai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-05-01 13:06

Ant grotelių keptos arbūzo riekelės

Šis pikantiškas užkandis patiks tiems, kurie mėgsta kontrastingą aštrumo, saldumo ir rūgštumo derinį.

Reikės:

ketvirtadalio puodelio medaus;

ketvirtadalio puodelio žaliosios citrinos sulčių;

1-2 arbatinių šaukštelių Kajeno pipirų;

1 valgomojo šaukšto druskos;

vidutinio dydžio arbūzo, supjaustyto 3 cm storio riekelėmis;

mėtų.

Indelyje sumaišykite medų su žaliosios citrinos sultimis, pipirais ir druska.

Aptepkite šiuo mišiniu arbūzo riekeles ir kepkite ant grotelių kiekvieną pusę – maždaug 2 minutes.

Apibarstykite mėtomis ir patiekite.

Kaprio salotos su ant grotelių keptais persikais  

Visi žinome Kaprio salotas, kuriose svarbiausia – trys ingredientai: pomidorai, mocarelos sūris ir bazilikai. Išbandykite jas kitaip – su keptais persikais.

Persikus padalinkite perpus, supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite ant grotelių.

Sluoksniuokite lėkštėje su pomidorais ir sūriu, apibarstykite druska, bazilikais, šlakeliu balzaminio acto ir aliejumi.

Desertas su keptais persikais

Perpjaukite persikus pusiau, pakepkite ant grotelių ir uždėkite rikotos sūrio ir braškių. Lengva ir gaivu! 

Keptas ananasas su ledais

Mėgstantiems tradicinius skonius patiks grilyje keptas ananasas.

Pašalinkite ananaso žievę ir supjaustykite vaisių griežinėliais ar skiltelėmis. Kepkite ant grotelių. Patiekite su ledais. 

Grilyje keptas bananas

Ant grotelių uždėkite bananą ir kepkite, kol žievės spalva pasikeis iš gražios geltonos į juodą.

Nuimkite pusę žievės ir patiekite bananą ant lėkštės, pagardinę smulkintu šokoladu, riešutais ar sausainių trupiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.