Ant grotelių keptos arbūzo riekelės
Šis pikantiškas užkandis patiks tiems, kurie mėgsta kontrastingą aštrumo, saldumo ir rūgštumo derinį.
Reikės:
ketvirtadalio puodelio medaus;
ketvirtadalio puodelio žaliosios citrinos sulčių;
1-2 arbatinių šaukštelių Kajeno pipirų;
1 valgomojo šaukšto druskos;
vidutinio dydžio arbūzo, supjaustyto 3 cm storio riekelėmis;
mėtų.
Indelyje sumaišykite medų su žaliosios citrinos sultimis, pipirais ir druska.
Aptepkite šiuo mišiniu arbūzo riekeles ir kepkite ant grotelių kiekvieną pusę – maždaug 2 minutes.
Apibarstykite mėtomis ir patiekite.
Kaprio salotos su ant grotelių keptais persikais
Visi žinome Kaprio salotas, kuriose svarbiausia – trys ingredientai: pomidorai, mocarelos sūris ir bazilikai. Išbandykite jas kitaip – su keptais persikais.
Persikus padalinkite perpus, supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite ant grotelių.
Sluoksniuokite lėkštėje su pomidorais ir sūriu, apibarstykite druska, bazilikais, šlakeliu balzaminio acto ir aliejumi.
Desertas su keptais persikais
Perpjaukite persikus pusiau, pakepkite ant grotelių ir uždėkite rikotos sūrio ir braškių. Lengva ir gaivu!
Keptas ananasas su ledais
Mėgstantiems tradicinius skonius patiks grilyje keptas ananasas.
Pašalinkite ananaso žievę ir supjaustykite vaisių griežinėliais ar skiltelėmis. Kepkite ant grotelių. Patiekite su ledais.
Grilyje keptas bananas
Ant grotelių uždėkite bananą ir kepkite, kol žievės spalva pasikeis iš gražios geltonos į juodą.
Nuimkite pusę žievės ir patiekite bananą ant lėkštės, pagardinę smulkintu šokoladu, riešutais ar sausainių trupiniais.