Receptu pasidalino „Rimi“ kokybės technologas Gintas Grinevičius.
Jautienos kepsnys su argentinietišku čimičiurio padažu
Reikės:
6 vnt. jautienos išpjovos (arba nugarinės) po 200–300 g,
100 ml alyvuogių aliejaus,
3 skiltelių česnako,
15 g šviežio raudonėlio,
500 g brokolių,
6 vnt. kukurūzų burbuolių (virtos sutaupys laiko),
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Čimičiurio padažui:
100 g petražolių,
30 g šviežio raudonėlio,
1 skiltelės česnako,
1 valgomojo svogūnėlio (angl. shallot),
20 g žaliosios citrinos sulčių,
60 ml alyvuogių aliejaus,
aitriųjų paprikų ir druskos pagal skonį.
Supjaustykite mėsą maždaug 3 cm storio riekelėmis. Dubenyje sumaišykite 100 ml aliejaus, česnaką ir raudonėlį. Gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite valandai.
Pasigaminkite čimičiurio padažą. Virtuviniu kombainu ar rankiniu smulkintuvu sutrinkite visas padažo sudedamąsias dalis. Pagardą supilkite į padažinę ir atidėkite į šalį.
Trumpai apvirkite brokolius (kad suminkštėtų, bet liktų gana tvirti, apie 5 min.) ir kukurūzų burbuoles (apie 15 min., jei jaunos, ir iki 2 val., jei subrendusios).
Burbuoles supjaustykite 3 cm pločio žiedeliais.
Žarijas įkaitinkite iki vidutinio karštumo. Groteles galite patepti aliejumi (kad kepsniai nepriliptų).
Marinuotą mėsą guldykite ant grotelių. Kiekvieną pusę kepkite 4–8 min.: iš išorės turi gražiai apskrusti, o viduje turi likti šiek tiek kraujo. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Nuimkite nuo grotelių ir leiskite keletą minučių atvėsti.
Ant grotelių dėkite brokolius, supjaustytas kukurūzų burbuoles. Vartydami kepkite apie 4–6 min., iki gražiai apskrus kraštai. Patiekalą gražiai patiekite, užpilkite padažo ir mėgaukitės.