Liveta Kazlauskienė pasidalino šeimos pamėgto kefyrinio deserto receptu

Estrados dainininkė Liveta Kazlauskienė karštą vasaros dieną vyrą Petrą, dukrą Ingridą ir į svečius užsukusius bičiulius lepina naminiais ledais. Juos žinoma kaunietė ruošia iš savo sode užaugintų ir sušaldytų uogų.

L.Kazlauskienė ledų receptą sukūrė prieš keletą metų, bet prisipažino, kad šį desertą ruošia iš produktų, kurių visada turi po ranka.<br>I.Kazlauskaitės nuotr.
L.Kazlauskienė ledų receptą sukūrė prieš keletą metų, bet prisipažino, kad šį desertą ruošia iš produktų, kurių visada turi po ranka.<br>I.Kazlauskaitės nuotr.
Naminiai ledai.<br>I.Kazlauskaitės nuotr.
Naminiai ledai.<br>I.Kazlauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Jun 24, 2016, 8:20 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:22 AM

Karmėlavoje (Kauno r.) gyvenančios L.Kazlauskienės nuosavo namo darže sirpsta braškės, vyšnios, serbentai, avietės ir kitos uogos, rašo „TV antena“.

„Šios uogos puikiai tinka naminiams ledams, kurie atgaivina karštą vasaros dieną ir, svarbiausia, yra greitai ir lengvai paruošiami“, – kalbėjo atlikėja.

L.Kazlauskienė ledų receptą sukūrė prieš keletą metų, bet prisipažino, kad šį desertą ruošia iš produktų, kurių visada turi po ranka.

„Šaldiklyje visada turiu įvairių uogų, o šaldytuve – kefyro, kuris yra būtina mano ledų sudedamoji dalis. Kad desertas tiesiog tirptų burnoje, dar reikia šiek tiek cukraus, šokolado, apelsinų žievelių ir mėtų lapelių“, – pasakojo dainininkė.

L.Kazlauskienė įsitikinusi, kad šis jos artimųjų pamėgtas ledų receptas sudomins daug žmonių, o ypač turėtų tikti vaikus auginantiems tėvams.

Iš šaldytų uogų ir kefyro paruošti naminiai ledai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki, nekaloringi, be konservantų.

– Iš sode prinokusių uogų greičiausiai ruošiate ne tik ledus. Turite dar išskirtinių receptų?

– Turiu puikaus braškių pyrago receptą. Šiam pyragui iškepti pakanka vos daugiau nei valandos. Rudenį, kai sode obelys apsipila obuoliais, pyragą kepu su jais. Mano sode taip pat auga persikai, abrikosai, slyvos, tad pyragui naudoju ir šiuos vaisius.

– O uogienes ir kompotus verdate?

– Žinoma. Rūsio lentynose netrūksta pernykščio ir jau šiųmečio derliaus konservuotų sodo ir daržo gėrybių. Koncervuoti išmokau iš mamos.

Dar nuo vaikystės prisimenu, kai žiemą ji sakydavo: gerai, kad vasarą ar rudenį nepatingėjome ir prisivirėme uogienių, kompotų, sirupo, prispaudėme sulčių.

– Šiųmetes uogas šaldyti jau pradėjote?

– Pradėjau ir supratau, kad šaldytuve esančio šaldiklio skyrių nepakanka. Teks pirkti atskirą šaldiklį. Šaldau ne tik uogas, bet ir pjaustytus obuolius, morkas, petražoles, krapus, kitas sodo ir daržo gėrybes.

– Kokie valgiai vasarą puikuojasi ant jūsų stalo?

– Atėjus vasarai dažnai ruošiu šaltibarščius. Taip pat mėgstu virtas bulves. Jas galiu valgyti su kefyru, kitomis šviežiomis daržovėmis arba paskanintas kepintu faršu su svogūnais. Žinoma, vasarą nė dienos neįsivaizduoju be šviežių salotų iš nuosavo daržo.

Mėgstu nusiskinti ir skaniai sutriaukšti šviežią įprastos salotos ar gražgarstės lapą.

– Turite karštą dieną atgaivinančio kokteilio receptą?

– Ant stalo vasarą visada stovi ąsotis su vandeniu, pagardintu mėtų lapeliais, cukrumi, žaliosiomis citrinomis ir agurkų griežinėliais.

Uogų ir kefyro ledai

Reikės:

  • pusės litro šaldytų braškių arba kitokių uogų (serbentų, mėlynių, šilauogių, aviečių),
  • 300 ml 2,5 proc. riebumo kefyro,
  • cinamono,
  • gvazdikėlių,
  • gabalėlio šokolado,
  • mėtų lapelių,
  • apelsinų žievelių. 

Šaldytas uogas, kefyrą ir cukrų suplakite dideliame inde elektriniu plaktuvu, pagardinkite cinamonu ir gvazdikėliais.

Ledus palikite pusei valandos šaldymo kameroje.

Sudėkite į ledaines, užtarkuokite šokolado, apelsinų žievelių ir papuoškite mėtų lapeliais bei šaldytomis uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.