Orkaitėje keptos vištos krūtinėlės su daržovėmis
Reikės:
- 1,100 kg šviežios viščiuko broilerio krūtinėlės su oda;
- 600 g šviežių mažų bulvyčių;
- 2 cukinijų;
- 1 raudonosios paprikos;
- 50 g „Kalamata“ alyvuogių;
- 8 skiltelių česnako;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos;
- 1 a.š. rūkytos paprikos;
- 2 a.š. malto kumino;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Į kepimo skardą sudėkite nuplautas bulvytes, storesniais griežinėliais pjaustytas cukinijas, juostelėmis – papriką, sudėkite alyvuoges, nuluptas česnako skilteles ir supilkite vištienos sultinį.
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vienos citrinos nutarkuotą žievelę ir iš jos išspaustas sultis, suberkite rūkytą papriką, maltą kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Ant daržovių išdėliokite vištos krūtinėles ir aptepkite sumaišytu mišiniu.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“