Šilkinio skonio kugelio krepšeliai pagal iliuzionisto Manto receptą

Ant iliuzionisto Manto Wizardo (30 m.) pietų stalo dažnai karaliauja daržovių patiekalai, kuriuos jis ruošia taip pat puikiai, kaip ir atlieka triukus. Mantas net tradicinį kugelį pabandė pagaminti neįprastai – su morkomis. „Ši daržovė patiekalui suteikia šiek tiek lengvo saldumo“, – sumanymą paaiškino Mantas.

Kugelį magas kepa keksiukų formelėse.<br>T.Bauro nuotr.
Kugelį magas kepa keksiukų formelėse.<br>T.Bauro nuotr.
Kugelį magas Mantas Wizardas kepa keksiukų formelėse.<br>T.Bauro nuotr.
Kugelį magas Mantas Wizardas kepa keksiukų formelėse.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jun 26, 2016, 1:50 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:24 AM

Kai į orkaitę pašauna netradicinį kugelį, Mantas gali atsipūsti. Kai bulvės ir morkos sutarkuotos, užpiltos pieno ir kiaušinių plakiniu, belieka šią masę šaukštu sudėti į keksiukų formas, rašo „Gyvenimo būdas“.

O kai šie netradiciniai keksiukai kepa, šeimininkas spėja pasitikrinti elektroninį paštą, atsakyti į laiškus ir sutvarkyti svarbius reikalus.

Jeigu kugelį kepsite keksų formelėse, nuo tarkių nenusunkite skysčio. Jo tikrai nebus per daug, kai į masę dar supilsite pieno ir kiaušinių plakinį. Kepant skysčiai išgaruos, kugelis neatrodys ištižęs.

„Kugelis bus šilkinio skonio. Nebijokite naudoti ir šviežių bulvių, kurių tarkiai paskleidžia nemažai skysčio“, – sakė Mantas Wizardas.

Įprastai kepant kugelį bulvių tarkiai užpilami virintu šiltu pienu, tačiau šiuo atveju pieno nereikia kaitinti dėl to, kad užpilami stambūs tarkiai. O klasikinis patiekalas ruošiamas iš smulkių tarkių masės.

Kugelio krepšeliams labai tiktų moliūgo spalvos čederio sūris, todėl jo galite šiek tiek įtarkuoti į bulvių ir morkų tarkius. Galite naudoti ir bet kurį fermentinį sūrį. Tai patiekalui suteiks tąsumo, tad vargiai primins, kad valgote kugelį. Bet dėl skonio nesiginčijama.

Jeigu nuo pietų liko keptos vištienos, šoninės ar rūkytos dešros, galima supjaustyti kubeliais ir sudėti į kugelio masę. Mėsos gabaliukai pagardins patiekalą, jis taps dar sotesnis.

Kaip įprasta, keksų formeles prieš tai ištepkite aliejumi. Kai kugelio keksiukai, arba krepšeliai, kaip juos vadina Mantas, iškeps, neskubėkite išimti iš formų, palaukite dešimt minučių, kol atvės. Tuomet nesunkiai išimsite bulvinius krepšelius ir galėsite skanauti.

Mantui Wizardui ruošiant valgius ir valgant svarbu estetika, todėl kugelį iliuzionistas kepa keksiukų formose.

Mantą kulinarija vilioja ne mažiau nei magijos triukai. Todėl jam puikiai sekasi ne tiktai scenoje, bet ir naujų savo namų virtuvėje. Magui maisto ruošimas – ne būtinybė, o malonumas.

„Tai – mano meditacija. Dažniausiai valgį ruošiu sekmadienį, pasibaigus renginiams. Tuomet turiu laiko ir vakarienei pasigaminu ką nors skanaus“, – sakė pašnekovas.

Ar ruošdamas patiekalus Mantas Wizardas pasitelkia magijos triukus?

„Prisipažinsiu: nesinaudoju receptais, daug ką darau iš akies. Ruošiant valgį reikia būti labai kūrybiškam ir nebijoti surizikuoti, eksperimentuoti.

Man niekada nepavyksta du kartus paruošti vienodo patiekalo, nes tai – kūryba.

Visuomet pasitelkiu vaizduotę. Net ir kepdamas kugelį įbėriau kario miltelių, kurie valgį nudažė gelsva spalva. Jei jų daug nededi, skonis netampa įkyrus“, – paaiškino iliuzionistas.

Sočiai vakarienei – 12 kugelio krepšelių

Reikės:

  • 3 bulvių;
  • morkos;
  • trečdalio stiklinės pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • druskos, pipirų ir kario pagal skonį.

Morką ir bulves sutarkuokite stambia trintuve. Inde išplakite kiaušinius, pieną ir prieskonius. Tarkius užpilkite plakiniu ir išmaišykite. Kugelio masę šaukštu išdalykite į keksiukų formeles. Paviršių galite padaryti lygų, kad iškepus ant patiekalo galėtumėte užsidėti grietinės.

Bulvių krepšelius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.