Avinžirnių karis: vegetariškas valgis sužavės net ir užkietėjusius mėsėdžius

Net jei esate užkietėję mėsos mylėtojai, tikrai verta bent vieną dieną per savaitę valgyti vegetariškus patiekalus. Ypač šiltuoju metų sezonu, kai aplink karaliauja žaluma, daržovės ir prieskoninės žolės, suteikiančios kiekvienam patiekalui išskirtinumo.

Avinžirnių karis.<br>N.Degutienės nuotr.
Avinžirnių karis.<br>N.Degutienės nuotr.
Avinžirnių karis.<br>N.Degutienės nuotr.
Avinžirnių karis.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2016-06-27 10:59, atnaujinta 2022-06-27 18:23

Gamindami šį avinžirnių troškinį su kario prieskoniais galite taupyti laiką ir naudoti konservuotus avinžirnius. Tačiau tiems, kuriems kokybė už laiką svarbesnė, patariu sausus avinžirnius per naktį išmirkyti dideliame dubenyje vandens. Taip jie suminkštės ir beveik padvigubės savo apimtimi, be to, trumpiau užtruksite juos virdami.

Patiekite avinžirnių karį su virtais ryžiais ir pabarstykite šviežiomis kalendromis.

Avinžirnių karis

Reikės:

  • 1 stiklinės sausų avinžirnių (išmirkius turėtumėte gauti apie 2 stiklines avinžirnių) arba 2 indeliai konservuotų;
  • 1 šaukšto augalinio aliejaus (kokosų arba kitokio);
  • 1 svogūno, supjaustyto kubeliais;
  • 1 šaukšto tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1/2 šaukšto sutarkuoto česnako;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 2 kardamono pumpurų (reikalingos sėklytės);
  • 2 šaukštelių geltonojo kario;
  • 1 šaukštelio kumino;
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • 1 šaukštelio (arba pagal skonį) aitriosios paprikos;
  • 1 indelio konservuotų pomidorų arba 2-3 šviežių pomidorų, supjaustytų gabaliukais;
  • 1/2 stiklinės pomidorų pastos (passata);
  • druskos;
  • 150 ml kokosų pieno (+ serviravimui);
  • šviežių kalendrų patiekimui.

Išmirkytus avinžirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 1-1.5 val, arba kol jie taps minkšti. Neišpilkite vandens, kuriame avinžirniai virė.

 

 

Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Įberkite šaukštelį druskos, suberkite tarkuotus imbierus ir česnakus, ir toliau kepinkite maišydami apie 2 min., kol viskas gražiai apskrus. Tada suberkite visus prieskonius ir toliau pakepinkite maišydami minutę kitą. Jei ima svilti ir sausėti, įpilkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė avinžirniai.

Suverskite į puodą pomidorus (konservuotus kartu su sultimis, šviežius – nulupę pomidorų odelę ir juos smulkiai supjaustę), taip pat pomidorų pastą ir maišydami troškinkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Sudėkite avinžirnius ir įpilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame jie virė (jei naudojate konservuotus – sudėkite į puodą konservuotus avinžirnius kartu su jų skysčiu ir plius įpilkite pusę stiklinės verdančio vandens), troškinkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., pridengę puodą.

Supilkite kokosų pieną, gerai išmaišykite ir troškinkite ant nedidelės ugnies dar 10-15 min. Patiekite su virtais ryžiais, kapotomis kalendromis ir trupučiu kokosų pieno.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.