Trys būdai užraugti agurkus: nuo klasikinio iki itin įdomaus rytietiško

Šviežiai raugintus agurkus labai mėgstame, todėl niekaip negaliu sulaukti pirmų savo daržo agurkų, perku trumpavaisių žaliūkų ir raugiu juos. Joninėms visad pagaminu ir mano vaikystės patiekalo – šviežių virtų bulvių, valgomų su varškės padažu ir šviežiai raugtais agurkais.

Šviežiai rauginti agurkėliai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesreceptai.lt)
Šviežiai rauginti agurkėliai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesreceptai.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2016-06-28 15:26, atnaujinta 2023-06-27 10:26

Turiu tris mėgstamus greito paraugimo receptus, aprašysiu prieskonių proporcijas 1 kg šviežių agurkų. Juos nuplaunu, nupjaustau uodegas ir aštriu peiliu padarau 4 įpjovas šonuose, taip agurkai greičiau išleidžia sultis ir sugeria prieskonius.

Nr.1: Klasikinis

Į švarų 3 l stiklainį dedu 2 valgomuosius šaukštus druskos, 8-10 skiltelių česnako, po saują juodųjų serbentų, vyšnių ir graikinio riešutmedžio lapų.

Sudedu agurkus ir stiklainį sklidinai užpilu šaltu vandeniu. Dengiu plastikinį dangtelį, stiklainį kelis kartus kresteliu ir palieku šiltoje vietoje. Po 3-4 dienų jau ragaujame.

Nr.2: Modernus

Agurkus sudedu į plastikinį maišelį, į jį suberiu 2 arbatinius šaukštelius rupios druskos (be kaupo), 6 kapotas česnako skilteles, saują kapotų krapų, kelis lapelius baziliko (nebūtinai).

Maišelį stipriai užrišu ir gerokai purtau minutę-dvi. Po 4 valandų agurkus jau galima ragauti, o skaniausiais jie tampa po 8 valandų.

Nr. 3: Rytietiškas

Pats keisčiausias, tik pernai atrastas skonis, bet patikėkite, nieko panašaus neteko ragauti. Šiems agurkams reikia pasiruošti 4 valgomuosius šaukštus aliejaus, kelis gabalėlius šviežios aitriosios paprikos, 100 mililitrų sojos padažo, 1 stiklinę šilto vandens, 1 valgomąjį šaukštą medaus, 1 arbatinį šaukštelį rupios druskos, saują kalendros lapelių.

Aliejų įkaitinu keptuvėje ir jame apkepu aitriosios paprikos gabaliukus. Juos išmetu, o aliejų supilu ant agurkų, sudėtų į stiklinį indą. Tuomet sudedu likusius produktus ir rankomis maišau produktus, kol ištirpsta medus ir druska.

Šiuos agurkus galima valgyti po 2 valandų. Nors gamybos procesas primena marinavimą, skonis visgi labiau primena šviežiai raugintą, truputį aštrų agurką.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.