Varškės tešlos bandelės su mėsa
Ingredientai (iš šio kiekio išėjo 9 bandelės)
Tešlai:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 trynys;
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 50 ml aliejaus (naudojau rapsų);
- 0,5 a. š. druskos (be kaupo);
- 1 a. š. cukraus (su kaupu);
- 340-360 g miltų (priklauso, ar drėgna varškė, jei trūksta, įdėkite dar).
Įdarui:
- 500 g faršo (jautienos su kiauliena ar tokio, kokį mėgstate);
- 1 kiaušinis;
- 1 baltymas;
- 1 svogūnas (nedidelis);
- 1-2 skiltelės česnako;
- druska, pipirai;
- krapai, keli svogūnų laiškai;
- 2 v. š. grietinės;
- miltų pabarstyti;
- 1 kiaušinio bandelėms aptepti.
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruošiame faršą įdarui, kad jis truputėlį pastovėtų su prieskoniais.
Į faršą įmušame kiaušinį, įdedame baltymą, supjaustytą svogūną ir laiškus, įtarkuojame česnaką, sudedame susmulkintus krapus, beriame druskos, pipirų, dedame grietinės ir viską gerai išmaišome.
Tešla
Varškę išsukame su kiaušiniu ir tryniu, įdedame kepimo miltelius, išmaišome, beriame druskos, cukraus, įpilame aliejų ir išmaišome.
Po to beriame persijotus miltus ir minkome tešlą, ji turi būti minkštutė ir nelipti prie rankų.
Padaliname ją į 9 dalis, iškočiojame paplotėlius, dedame įdarą, formuojame norimą formą ir dedame ant skardos, ant kurios patiesta kepimo popieriaus.
Prieš kepant aptepti kiaušiniu (jį išplakti su trupučiu pienu ar vandens). Kepti 180-190 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“