Nesigailėsite išbandę: silkė juodųjų serbentų padaže

Kas jau kas, o skandinavai žino, kaip paruošti žuvį, ypač silkę. Jie jums gali pademonstruoti šimtus silkės patiekimo būdų ir net paruošti silkių tortą.

Skandinavai žino šimtus būdų, kaip paruošti silkę.<br>123rf nuotr.
Skandinavai žino šimtus būdų, kaip paruošti silkę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-03 14:06, atnaujinta 2022-06-27 18:07

Švedijos ambasados virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė savo silkių tortui naudojo juoduosiuose serbentuose marinuotą žuvį. Dėl šių uogų žuvis įgavo gaivų, saldžiarūgštį skonį ir neįprastą spalvą – tapo panaši į raudonąjį svogūną.

Siūlome šį silkės marinatą išbandyti ir jums. Juolab, kad vasara tam pats tinkamiausias metas.

Šį receptą pateikė danų puslapis „Piskeriset på eventyr“.

Juoduosiuose serbentuose marinuotai silkei reikės:

  • Apie 300 g silkės;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 150 ml juodųjų serbentų;
  • 100 ml juodųjų serbentų sulčių;
  • 50 g cukraus;
  • 1 a. š. raudonųjų pipirų;
  • 50 ml acto;
  • 1 lauro lapo.

Supjaustykite žiedais raudonąjį svogūną.

Į puodą supilkite juodųjų serbentų sultis ir uogas, sudėkite svogūną, actą, cukrų, pipirus ir lauro lapą.

Pavirkite 5-10 min. ir nuimkite nuo viryklės. Palikite atvėsti.

Supjaustykite silkę kąsnio dydžio gabaliukais, nusausinkite juos ir įdėkite į juodųjų serbentų mišinį.

Palaikykite taip paruoštą ir uždengtą silkę 1-2 dienas šaldytuve.

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.