Bulvių ir cukinijų apkepas: receptas, kurį verta išbandyti

Cukinijos mano darže neša vaisių, jos vis kaupiasi šaldytuve – laikas jas sunaudoti. Nebijokite skinti jaunus cukinijų vaisius, kuo dažniau juos skinsite, tuo daugiau jų augs, o be to, tai juk pačios skaniausios cukinijos – sultingos, sodrios, minkštute odele, o po odele glūdi ir pats jų skanumas.

Bulvių ir cukinijų apkepas.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Bulvių ir cukinijų apkepas.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira (duokdruskos.com)

Jul 5, 2016, 10:12 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:43 AM

Šitas receptas yra itališkos kilmės – „Parmigiana Bianca“. Nors aš ir ne visai tiksliai vadovavausi šio recepto eiga, rezultatas gavosi tikrai mielas – gaivus, lengvas ir labai vasariškas patiekalas, kurį neabejotinai verta išbandyti.

Cukinijas verta apkepti orkaitėje – jau vien tik dėl to, kad išgaruotų didžioji dalis jų vandens, kitaip valgis sukauptų daug skysčių.

Receptui patarčiau rinktis gaminimui skirtą mocarelą, tą kuri yra sausai supakuota vakuume, o ne tą, kuri mirksta vandenyje.

Kumpį rinkitės tokį, kokį mėgstate, tik geriau jis bus jau supjaustytas labai plonyčiais griežinėliais. Aš gaminau su vištienos kumpiu – jis yra švenaus skonio ir lengvai pjaustosi, kai apkepas yra iškepęs.

Cukinijų ir bulvių apkepas su mocarela

(4 porcijos)

Reikės:

  • 2 jaunų cukinijų, viso apie 500 g;
  • 5 nedidelių bulvių, viso apie 500 g;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus'
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g tarkuoto sendinto sūrio;
  • 250 g mocarelos;
  • 150 g mėgstamo virto kumpio;
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Cukinijas supjaustykite išilgai, maždaug 0,5 cm storumo juostelėmis, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite lašeliu aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol cukinijos truputį pagels.

Tuo tarpu užkaiskite puodą pasūdyto vandens. Bulves nuskuskite, supjaustykite išilgais plonais griežinėliais. Apvirkite supjaustytas bulves pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes, kad būtų pakankamai minkštos, bet nepervirusios. Nupilkite virimo vandenį ir gerai nuvarvinkite.

Kiaušinius išplakite šakute, pagardinkite druska, pipirais.

Nedidelį apkepo indą, maždaug 24-24 cm, išklokite kepimo popieriumi, arba tiesiog patepkite aliejumi. Dugne dėkite sluoksnį apkeptų cukinijų, apiberkite jas plonu sluoksniu sendinto sūrio, dėkite sluoksnį bulvių, tada griežinėliais pjaustytos mocarelos, plonytį sluoksnį kumpio.

Apliekite trečdaliu plaktų kiaušinių, viską apiberkite plonu sluoksniu tarkuoto sendinto sūrio ir vėl sluoksniuokite cukinijas, bulves, mocarelą, kumpį, užbaigiant sluoksniu cukinijų, kiaušiniais ir sendintu sūriu.

Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 35-40 minučių, kol kiaušiniai sukietės. Jei paviršius ims per daug tamsėti, pridenkite aliuminio folija.

Mėgaukitės šiuo lengvu apkepu dar karštu.

Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?