Karališkiems pusryčiams – tobuli kefyro blynai su mėlynėmis

Visada norėjau išmokti kepti tokius blynus: storus, išsipūtusius, gražiai apskrudusius, neriebaluotus. Tešlą maišydavau iš akies, paprasčiausią: miltai, kiaušiniai, pienas. Kaitrą dažnai reguliuodavau, aliejaus negailėdavau, o galiausiai išeidavo prėski, riebaluoti, paprasti, visai neminkšti blynai.

Kefyro blynai su mėlynėmis.<br>E.Videikienės (bakingsecrets.lt) nuotr.
Kefyro blynai su mėlynėmis.<br>E.Videikienės (bakingsecrets.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Baking secrets“

Jul 6, 2016, 7:25 AM, atnaujinta Aug 2, 2021, 10:37 AM

Ilgainiui, kai ėmiau vadovautis receptais ir kitų patarimais, blynai gaudavosi vis geresni ir skanesni. Su kiekviena nauja blynų partija vis kažką naujo išmokstu ir tuo labai džiaugiuosi. Dabar šeimyna pamačiusi, jog mama maišo blynų tešlą, spirgėte spirga ir nekantriai laukia pirmos blynų keptuvės. Blynai dingsta akimirksniu...

Šie kefyro blynai su mėlynėmis – labai skanūs, purūs (kas be ko) su mėlynėmis ir slaptu ingredientu – apelsino žievele. Ji nėra būtina, galima keisti ir citrina, tačiau labai puikiai papildo ir sujungia visus skonius. Man tobula.

Tešlos nepermaišykite, kad blynai išliktų purūs. Kepkite ant nedidelės ugnies su mažu kiekiu aliejaus ar sviesto. Aš į įkaitusią keptuvę vieną kartą įpilu šaukštelį bekvapio aliejaus ir viskas. Iškepu visus blynus. Tik jei jau labai pradeda lipti, įpilu dar papildomą šaukštelį, kad keptuvė būtų drėgnesnė. Keptuvė mano paprasčiausia, nesvylančiu paviršiumi. Kaitros nereguliuoju. Nustatau ugnį vienąkart, ir viskas.

Kaip žinoti, kada apversti blynus? Kai tešloje pamatysite kylančius burbuliukus, galima blyną apversti.

Kad blynai būtų vienodo dydžio ir gražios formos, tešlą į keptuvę pilu 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu.

Mano recepto ir skonio vertinimas – 5/5. Tobuli, kepiau jau keletą kartų. Vienąkart su mėlynėmis, kitąkart su obuoliais. Su mėlynėmis patiko labiau.

Kefyro blynai su mėlynėmis

Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai (1 puodelis – 250 ml):

  • 1 1/2 puodelio miltų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis sodos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 puodeliai kefyro;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1/4 puodelio (55 g) tirpinto sviesto;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1/2 apelsino tarkuotos žievelės;
  • 150 g šviežių mėlynių.

Kaip gaminti 

Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite dubenyje.

Kitame dubenyje suplakite kiaušinių trynius, kefyrą, cukrų, tirpintą, atvėsusį sviestą, vanilę, tarkuotą apelsino žievelę.

Paimkite porą šaukštų miltų mišinio ir sumaišykite su mėlynėmis.

Likusius miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, sudėkite mėlynes, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų.

Baltymus išplakite ir palengva įmaišykite į tešlą.

Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto, kol gražiai paruduos.

Šaltinis  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.