Kai vieną vakarą apsilankėme Izraelio ambasadoriaus rezidencijoje, iš virtuvės sklido gundantys kvapai, skambėjo garuojančių puodų ir keptuvių dangčiai.
A.Maimonas kaip vijurkas sukiojosi erdvioje virtuvėje, kur gamino įvairius daržovių bei vištienos patiekalus.
Ambasadorius ypač mėgsta baklažanus. Pabandykite ir jūs paruošti baklažanus pagal A.Maimono receptą.
Keptų baklažanų sluoksniuotis
Reikės:
- 3 baklažanų;
- vienos česnako galvutės;
- 3 valgomųjų šaukštų smulkintų petražolių;
- pusės stiklinės citrinų sulčių;
- 1 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų – pagal skonį.
Baklažanus supjaustykite 6–10 mm storio riekelėmis. Jas sudėkite ant grotelių, ant jų užbarstykite druskos ir kuriam laikui palikite.
Po 30 minučių įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
Baklažanų riekeles nusausinkite servetėle ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol apskrus iki rudumo. Tada jas sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų riebalai.
Padažui išspauskite citrinų sultis, į jas sudėkite susmulkintus česnakus, petražoles. Supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos ir pipirų. Į pailgą indą sudėkite vieną sluoksnį apkeptų baklažanų riekelių ir ant kiekvienos jų užpilkite po šaukštą padažo. Taip sluoksniais sudėkite visus baklažanus, ant jų kaskart užpildami padažo. Tokį sluoksniuotį keliolikai valandų palikite šaldytuve, kad susimaišytų visi skoniai.
Mėgstantys aštresnį maistą į padažą gali įmaišyti smulkintų aitriųjų paprikų.