Verta susigundyti: jamaikietiškas vištienos kepsnys

Beveik įpusėjus vasarai ko gero, jau išbandėte visus šašlykų receptus. Siūlome įnešti šiokių tokių naujovių į jūsų lauko kepsnių repertuarą. Vištiena jamaikietiškai, arba „jerk chicken“ - populiarus jamaikietiškas gatvės maistas, paprastai patiekiamas su ryžiais, saldžiosiomis bulvėmis (batatais), platanais ar ananasais. Siūlome paragauti.

Jamaikietiška vištiena.<br>M.Janavičiaus nuotr.
Jamaikietiška vištiena.<br>M.Janavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Janavičius (maistokeliones.lt)

Jul 8, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:22 PM

Jamaikietiška vištiena

Keturioms porcijoms prireiks:

8 vištų šlaunelių;

šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui;

2 šaukštų Viusterio („Worcestershire“) padažo.

Marinatui prireiks:

vieno „Scotch bonnet“ arba Habanero aitriojo pipiro;

2-3 česnako skiltelių;

1 šaukštelio maltų gvazdikėlių;

1 šaukštelio malto cinamono;

1 šaukštelio malto muskato riešuto;

2 šaukštelių maltų kvapiųjų pipirų;

1 šaukšto džiovinto arba poros šakelių šviežio čiobrelio;

2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasigaminame marinatą. Tradiciškai marinatas gaminamas iš „Scotch bonnet“ aitriųjų pipirų, nes tik jie suteikia unikalų aštrumą ir turi ryškų vaisinį poskonį. Todėl juos ir rekomenduojame naudoti, nors, iš bėdos, tinka ir Habanero.

Nesvarbu, kuriuos aštriuosius pipirus naudosite – juos kartu su česnakais smulkiai supjaustome ir beriame į indą kartu su visais maltais prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome.

Nusausiname vištienos šlauneles ir ties storiausiomis dalimis peiliu padarome po 2-3 rėžius (taip mėsa tolygiau išsimarinuos).

Vištieną ištriname gautu marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Kepame ant grotelių apie 15-20 minučių, aplaistę Viusterio padažu.

Taip pat šlauneles galime kepti ir namuose, tuomet šlauneles apskrudiname keptuvėje ir apšlakstome Viusterio padažu, o po to dedame į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.

Vištieną jamaikietiškai patiekiame su ryžiais ar saldžiomis bulvėmis (batatais) ir ananasų salsa.

Skanaus.

Šaltinis – maistokeliones.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.