Siulau išbandyti spurgytes su įdaru. Jų viduje – obuoliai, o jūs rinkitės kokį tik norite įdarą: kriaušės, šokoladas, karamelė ar kokie kiti vaisiai.
Užuodžiate jų kvapą? Taip? Tada bėkite į virtuvę ir gaminkite.
Varškės spurgytės su obuolių įdaru
Tešlai reikia:
- 300 g miltų;
- 3 nubrauktų a. š. kepimo miltelių;
- 70 g cukraus;
- 10 g vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 180 g varškės (naudojau 9 proc. riebumo);
- 1 apelsino nutarkuotos žievelės;
- 100 ml pieno;
- 100 ml augalinio aliejaus.
Įdarui reikia:
- 2 minkštesnių obuolių.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (taip pat ir vanilinį). Kitame – varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę. Tada sumaišykite viską tarpusavyje ir užminkykite tešlą (ilgai minkyti nereikia).
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Iš tešlos iškočiokite maždaug pusės centimetro storio blyną, nedidele apvalia formele išspauskite apskritimus (aš tam panaudojau puodelį). Į kiekvieno vidų dėkite po vieną gabalėlį obuolio, gražiai užspauskite kraštus, suformuodami kamuoliuko formos spurgytes. Aš pasišlapinau rankas, kad geriau liptų.
Įkaitinkite aliejų. Kai jis bus įkaitęs, sumažinkite kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudėkite kelias paruoštas spurgytes. Jei prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine ar metaline mentele vos vos pajudinkite, ir jie tuoj pat iškils paviršiun. Stebėkite. Jei reikia, padėkite spurgytėms apsiversti.
Virkite, kol gražiai apskrunda ir paruduoja. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, apibarstykite cukraus pudra.
Vartoti atsargiai, nes paragavę negalėsite sustoti.
Šaltinis – „Samčio užrašai“