Greitai iškepamas pyragas su raudonaisiais serbentais
18 cm kepimo formai reikia:
- maždaug 150 g raudonųjų serbentų;
- 125 g minkšto sviesto;
- 125 g cukaus;
- vanilinio cukraus;
- šiek tiek druskos;
- 2 M dydžio kiaušinių;
- 125 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska iki purumo. Mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir, subėrus į sviesto masę, išsukti šluotele, kol miltų nesimatys. Pusę tešlos krėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant šios paskleisti serbentus ir, sukrėtus likusią tešlą, išlyginti paviršių.
Pašauti kepti 25-35 min. Tiesiog tikrinti mediniu dantų krapštuku, ar jau iškepęs.
Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“