Kadangi namuose tik viena agurkus valgau, mišrainę ruošiau iš pusės porcijos.
Be to, dėjau mažiau cukraus – būtų buvę per saldu. Puikus receptas!
Agurkėlių mišrainė žiemai
1 kg mažų jaunų agurkėlių supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais ir užbėrus 2 valgomuosius šaukštus druskos palikti 5 valandas stovėti, kartkartėmis pamaišant.
3/4 stiklinės acto (9 proc.) sumaišyti su 250 g cukraus, 1 arbatiniu šaukšteliu maltos paprikos, šiek tiek aitriųjų pipirų ir 4 valgomaisiais šaukštais aliejaus.
Užpilti viską ant agurkų, kurie jau bus išskyrę skysčių.
Suberti smukiai pjaustytą česnako galvutę ir išmaišius viską palikti 12 valandų pastovėti.
Lieka sudėti į sterilizuotus stiklainius. Viskas!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“