Keksą galima kepti tradicinėje formoje, tačiau ne mažiau įspūdingai atrodys maži keksiukai, papuošti plaktos grietinėlės kepurėle ir šviežiais vaisiais.
O jei perpjovę išilgai pertepsite maskarponės kremu, gausite kuo puikiausią vasarišką tortą!
Špinatų keksas
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 1 stiklinė cukraus;
- 180 g šviežių špinatų (iš šio kiekio turėtų išeiti 1 stiklinė sutrintų špinatų);
- 3/4 stiklinės augalinio aliejaus;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 2 stiklinės miltų;
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio druskos.
Kaip gaminti
Nuskabykite špinatų lapelius nuo kotelių. Sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki tyrės (mano kombainui sunkiai sekėsi trinti špinatus, todėl įmušiau vieną kiaušinį ir sutryniau kartu su juo).
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol taps purūs. Įpilkite citrinų sulčių, supilkite aliejų ir 1 stiklinę sutrintų špinatų. Išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite špinatų masę ir viską gerai sumaišykite.
Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min. arba kol įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą.
Šaltinis – nidosreceptai.lt