Turkiškas špinatų keksas privers aiktelėti iš nuostabos

Nė neabejoju, kad šio kekso spalva privers svečius aiktelėti! Skaisčiai žalios spalvos kekso ragavau Stambule, vienoje ekologišką virtuvę propaguojančių kavinių. Man taip patiko linksma šio špinatų kekso spalva, kad grįžusi susiradau receptą ir pabandžiau išsikepti. Pavyko puikiai, todėl ketinu dar ne kartą šiuo kepiniu džiuginti artimuosius.

Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Špinatų keksas.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (4)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2016-07-17 16:19, atnaujinta 2023-07-18 10:29

Keksą galima kepti tradicinėje formoje, tačiau ne mažiau įspūdingai atrodys maži keksiukai, papuošti plaktos grietinėlės kepurėle ir šviežiais vaisiais.

O jei perpjovę išilgai pertepsite maskarponės kremu, gausite kuo puikiausią vasarišką tortą!

Špinatų keksas

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 180 g šviežių špinatų (iš šio kiekio turėtų išeiti 1 stiklinė sutrintų špinatų);
  • 3/4 stiklinės augalinio aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 3 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 1/2 šaukštelio druskos.

Kaip gaminti

Nuskabykite špinatų lapelius nuo kotelių. Sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir sutrinkite iki tyrės (mano kombainui sunkiai sekėsi trinti špinatus, todėl įmušiau vieną kiaušinį ir sutryniau kartu su juo).

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol taps purūs. Įpilkite citrinų sulčių, supilkite aliejų ir 1 stiklinę sutrintų špinatų. Išmaišykite.

Kitame inde sumaišykite visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite špinatų masę ir viską gerai sumaišykite.

Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min. arba kol įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.