Man labai patiko, bet tikrai nesiūlau bandyti tiems, kurie mėgsta tik standžius pyragus. Šis pyragas valgomas gerai atšaldytas, bet vis tiek nėra labai standus. Pats derinys labai vykęs, ne per saldus, bet su rūgštele, kuri, atrodo, net atvėsina.
Šį pyragą kepiau 14 cm skersmens kepimo formoje.
Grietininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Pagrindui:
- 100 g miltų;
- 1/3 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 35 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 50 g šalto sviesto;
- 2 a. š. šalto vandens.
Įdarui:
- 1 kiaušinio;
- 50 g cukraus;
- 200 g grietinės 24 proc. riebumo;
- 1/2 a. š. citrinos žievelės;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 25 g maltų migdolų;
- maždaug 200 g raudonųjų serbentų.
Iš pagrindui skirtų produktų užminkyti tešlą, kuria plonai iškloti kepimo formą ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir citrinos žievele iki baltumo. Pirma įmaišyti maltus migdolus bei citrinos sultis, tada atsargiai – grietinę.
Serbentus nuplauti, nusausinti ir nuskabyti kotelius. Pusę jų paskleisti ant dugno, o likusius paskleisime ant viršaus.
Grietinės masę paskleisti formoje, užbarstyti likusius serbentus ir pašauti kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 45 min.
Leisti atvėsti formoje, vėliau dar porą valandų palaikyti šaldytuve ir mėgautis su kava, apibarsčius cukraus pudra.
Skanaus!
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“