Na, o šį kartą senąjį receptą norėjosi truputį „atšviežinti“, todėl įmaišiau vanilės ir aviečių. Gavosi dar geresnis!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas: 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau daugybę kartų.
Kakavinis pyragas su avietėmis
Reikalingi produktai (20x30 cm stačiakampėje formoje kepamam pyragui):
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 200 g grietinės;
- 1 šaukštelis sodos;
- 150 g miltų;
- 2 šaukštai kakavos;
- žiupsnelis druskos;
- 1 (250 ml) puodelis šviežių ar šaldytų aviečių.
Pabarstymui – cukraus pudros
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
2. Dubenyje šluotele išsukite kiaušinius, cukrų ir vanilę.
3. Į grietinę sudėkite sodą, išmaišykite. Viską supilkite į kiaušinių masę.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską. Į miltus suberkite avietes, šaukštu pamaišykite, kad uogos pasidengtų miltais.
5. Įmaišykite miltus ir uogas į tešlą.
6. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
7. Kepkite 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
8. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis – bakingsecrets.lt