Lauke atvėso, jau norėjosi karšto maisto ir vyras paprašė kopūstų sriubos. Kopūstą turėjau, bet nei bulvių, nei morkų, nei cukinijos ir net mėsos sultiniui nebuvo.
Važiuoti į parduotuvę nebuvo jokio noro, todėl sumaniau apšvarinti šaldytuvo lentynas ir sukurti naują sriubą. Cha!
Lyg ir labai paprasta, bet tuo pačiu originali sriuba. Ir kopūstiškai švelni, ir soti, ir…
Sriubai reikės:
1 st. miežinių kruopų;
6-8 karšto rūkymo dešrelių;
1/4 šviežio kopūsto (apie 300-400g);
1 svogūno;
2 vidutinio dydžio pomidorų;
saujos jaunų burokėlių lapelių;
50 g sviesto;
1 v. š. druskos;
1 v. š. pesto padažo;
po žiupsnį kalendros lapelių ir krapų šakelių.
Vandeniui puode užvirus, suberiu miežines kruopas ir šiaudeliais supjaustytą kopūstą. Tegul paverda 15 minučių.
Tuo metu kubeliais supjaustau svogūną ir pomidorus, įkaitinu keptuvę su sviestu ir jame apkepinu šias daržoves.
Keptuvės turinį pilu į puodą, sudedu nedideliais gabaliukais pjaustytas dešreles ir vėl palieku puodą ramybėje 10 min.
Sukapoju prieskonines žoleles ir burokėlių lapus.
Po 10 minučių virimo, suberiu kapotus žalumynus, įdedu šaukštą pesto, druskos, sriubą permaišau, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir po 15 minučių sriubą tiekiu. Būtinai su šaukštu grietinės ir juoda rugine duona.
Mano didysis kritikas, pirmą kartą paragavęs šios sriubos, nepasakė… nieko. Tik po kelių dienų prisipažino, kad „skanesnės nesu ragavęs“. Super įvertinimas!
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“