Kitaip pagaminti balandėliai. Rezultatas kur kas skanesnis

Balandėlius orkaitėje gaminau pirmą kartą, bet ne paskutinį.

Balandėliai, kepti orkaitėje, gavosi daug skanesni.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Balandėliai, kepti orkaitėje, gavosi daug skanesni.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Balandėliai, kepti orkaitėje, gavosi daug skanesni.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Balandėliai, kepti orkaitėje, gavosi daug skanesni.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Jul 25, 2016, 1:33 PM, atnaujinta Aug 2, 2021, 10:26 AM

Kadangi esu pripratusi balandėlius valgyti kartu su bulvėmis, tai orkaitėje šis pagamintas patiekalas buvo kur kas skanesnis, o ką jau kalbėti apie šalia keptas šviežias bulvytes.

Reikės:

  • kopūsto;
  • vištienos faršo;
  • 100 g virtų ryžių;
  • kelių morkų;
  • bulvių,
  • prieskonių;
  • žiupsnelio druskos.

Kopūstą apviriau, į maltą vištienos faršą įdėjau ryžius, pagardinau prieskoniais, druska.

Į kiekvieną kopūsto lapą dėjau mėsos įdarą ir susukau.

Kepiau stikliniame kepimo inde, į kurį kaip kareivėlius suguldžiau balandėlius ir aliejumi suteptas, prieskoniais bei druska pagardintas bulves (bulvėse padariau įpjovimus), griežinėliais pjaustytas morkas.

Įpyliau vandens, įdėjau sviesto, kelis šaukštus grietinės ir, uždengusi folija, pašoviau į orkaitę 45 minutėms (orkaitė buvo neįkaitinta).

Pabaigoje nuėmiau foliją, kad patiekalas truputį apkeptų.

Skanaus!

Šaltinis – „Gamink su Audrone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.