Kadangi esu pripratusi balandėlius valgyti kartu su bulvėmis, tai orkaitėje šis pagamintas patiekalas buvo kur kas skanesnis, o ką jau kalbėti apie šalia keptas šviežias bulvytes.
Reikės:
- kopūsto;
- vištienos faršo;
- 100 g virtų ryžių;
- kelių morkų;
- bulvių,
- prieskonių;
- žiupsnelio druskos.
Kopūstą apviriau, į maltą vištienos faršą įdėjau ryžius, pagardinau prieskoniais, druska.
Į kiekvieną kopūsto lapą dėjau mėsos įdarą ir susukau.
Kepiau stikliniame kepimo inde, į kurį kaip kareivėlius suguldžiau balandėlius ir aliejumi suteptas, prieskoniais bei druska pagardintas bulves (bulvėse padariau įpjovimus), griežinėliais pjaustytas morkas.
Įpyliau vandens, įdėjau sviesto, kelis šaukštus grietinės ir, uždengusi folija, pašoviau į orkaitę 45 minutėms (orkaitė buvo neįkaitinta).
Pabaigoje nuėmiau foliją, kad patiekalas truputį apkeptų.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.