„Jam reikalingi tie patys produktai, kaip ir įprastiems balandėliams, tačiau produktų dar reikės „patalams“. Valgis bus sotesnis, bet ir kartu kiek kitokio skonio nei tradicinis patiekalas.
O man labiausiai patinka tai, kad jį valgo visi“, – tikino mūsų skaitytoja Angelė Mėlinauskienė, siūlanti išbandyti jos šeimos pamėgtą patiekalą.
Balandėliai po patalais
Reikės:
- vidutinio dydžio kopūsto;
- 400 g maltos mėsos;
- 50 g ryžių;
- 1 vidutinio svogūno;
- 1 nedidelės morkos;
- 100 ml vandens;
- aliejaus;
- druskos ir pipirų.
„Patalams“ reikės:
- 100 g fermentinio sūrio;
- 2 pomidorų (arba poros šaukštų pomidorų padažo);
- 3-4 česnako skiltelių;
- 30 g grietinės;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Išvirkite ryžius, tačiau kiek trumpiau, nei nurodyta ant pakelio.
Apvirkite kopūstą dideliame vandens kiekyje, kol suminkštės.
Morkas ir svogūnus susmulkinkite, apkepkite aliejuje. Sumaišykite su apvirtais ryžiais ir faršu, dėkite druskos, pipirų.
Į kopūstų lapus įvyniokite faršo ir guldykite balandėlius į kepimo formą, išteptą riebalais. Supilkite vandenį, uždenkite folija ir dėkite pusvalandžiui į 200 laipsnių orkaitę.
„Patalams“ susmulkinkite pomidorus, česnakus, sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu, prieskoniais ir apliekite balandėlius.
Kepkite dar 15-20 minučių. Folijos dengti nereikia.