Pyragui naudokite burokine tarka sutarkuotas cukinijas. Jei jos jaunos, tai nei lupti, nei išimti jų sėklų nereikės.
Šokoladinis cukinijų pyragas
Receptas iš R.Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“
Reikės:
- 1 stiklinės šviesių speltų miltų;
- 0,5 stiklinės kakavos miltelių;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio jūros druskos;
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 šaukštelio vanilės esencijos;
- 250 g tarkuotų cukinijų;
- 100 g juodojo šokolado.
Paruoškite pyrago tešlą. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, tada supilkite alyvuogių aliejų. Šokoladą smulkiai sukapokite ir suberkite į tešlą, pagardinkite vanilės esencija. Į tešlą įmaišykite tarkuotas cukinijas.
Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais ir suberkite į paruoštą tešlą. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 50 minučių, kol pyragas iškils ir iškeps.
Iškepusį pyragą ataušinkite ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.