Ši užkepėlė labai gardi.
Reikės (2 porc.):
- 250 g varškės;
- 2 (L dydžio) – kiaušinių;
- 60 g mėlynių (galite dėti ir daugiau, aš tik tiek turėjau);
- 1 vidutinio dydžio obuolio (mano obuolio svoris buvo 175 g);
- 50 g medaus (žinoma, saldumą galite reguliuoti pagal save);
- trupučio citrinos sulčių ir žievelės;
- 2 v. š. manų;
- vanilės aromato (pagal skonį).
Gaminimas:
Nuplauti ir nusausinti mėlynes ir obuolį.
Obuolį perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti griežinėliais. Išdėlioti kepimo formelėje ir apšlakstyti citrinos sultimis (galite formelę ištepti sviestu ar aliejumi, bet nebūtina. Aš nieko netepiau). Ant obuolių paskirstyti mėlynes.
Kiaušinių trynius, medų, varškę, vanilę ir citrinos žievelę gerai išmaišyti.
Manus reikia išplakti su kartu su varške, tryniais, vanile, medumi ir citrinos žievele.
Baltymus išplakti iki standumo, po to atsargiai įmaišyti į varškės masę ir supilti į kepimo formą ant obuolių ir mėlynių.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. (priklauso nuo kepimo formos dydžio), kol gražiai paruduos. Iškepus , galite pabarstyti cukraus pudra.
Serviruoti su grietine ar vaniliniu padažu , bet ir be nieko ji labai yra skani.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.