Išbandę šią koldūnų ar virtinių tešlą į tradicinę nebežiūrėsite

2016 m. rugpjūčio 3 d. 12:43
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Labai daug metų naudojausi tradiciniu tešlos koldūnams ar virtiniams receptu. Tada viena ausim nugirdau apie plikytą tešlą, radau galybes jos aprašymų internete, eksperimentavau, gaminau, kol atradau savo variantą.
Daugiau nuotraukų (2)
Tešlos stebuklingumas tame, kad jos nereikia ilgai minkyti, o svarbiausia – ji nelimpa prie paviršiaus, ant kurio yra kočiojama. Visada, prieš kočiojant, pasigrožiu garuojančia tešla.
Proporcijos tokios:
  • 6 st. miltų
  • 10 v. š. aliejaus
  • 2 st. verdančio vandens
Miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą.
Tešla gaunasi elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus. Pjaustau norimo dydžio formas ir formuoju virtinius su norimu įdaru.
Iš šios normos gaunasi apie 100 virtinių, 4/5 jų užšaldau.
Ši tešla taip pat puikiai tinka naminių makaronų gamybai.
Patarimas – kad šaldomi virtiniai ar koldūnai nesuliptų, prieš dėdama į maišelius juos paskleidžiu šaldiklyje, kol tampa kieti ir tik tada pakuoju.
tešlakoldūnaivirtiniai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.