Šviežias česnakas labai pagyvina jų skonį, tačiau jei česnako vengiate – paplotėliai skanūs bus ir be jo.
Česnakiniai cukinijų ir grikių paplotėliai
Ingredientai:
- 3 stiklinės stambia trintuve sutarkuotos cukinijos (lietuviškų tradicinių didelių cukinijų kietą odą reiktų nulupti, o minkštimą kartu su sėklomis pašalinti);
- 1/2 stiklinės grikių kruopų (galite pakeisti kitomis mėgstamomis kruopomis);
- 2 kiaušiniai;
- 3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos;
- sauja sukapotų šviežių žalumynų – petražolių, krapų, žalių svogūnų;
- 100 g varškės;
- 3-4 šaukštai džiūvėsėlių;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Tarkuotas cukinijas pabarstykite rupia druska ir palikite rėtyje, kad varvėtų skystis.
Nuplautus grikius išvirkite maždaug 1 stiklinėje verdančio vandens. Kai suminkštės ir pilnai sugers vandenį, palikite trumpam, kad pravėstų.
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite sukapotus česnakus, sukapotus šviežius žalumynus, įmaišykite grikius ir varškę.
Drobiniame maišelyje (arba tiesiog saujoje) gerai nuspauskite cukinijas, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio ir sudėkite jas į kiaušinių masę. Išmaišykite. Pabaigoje suberkite džiūvėsius, pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Šaltinis – nidosreceptai.lt