Ką gardaus paruošti iš šviežių bulvių? Trys idėjos

Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu.<br>123rf nuotr.
Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu.<br>123rf nuotr.
Kreminė bulvių sriuba.<br>123rf nuotr.
Kreminė bulvių sriuba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2016, 10:06 AM, atnaujinta Sep 10, 2019, 3:00 PM

Ieškantiems, ką dar būtų galima neįprasto pasigaminti iš šviežio bulvių derliaus, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti tris ypač lengvai pagaminamus ir gardžius bulvių patiekalus.

Bulvių ir burokėlių sluoksniuotis

Kai norisi paprasto ir sotaus patiekalo, maisto ekspertė siūlo išbandyti bulvių ir burokėlių sluoksniuotį. Šviežiose bulvėse ir burokėliuose gausu organizmui naudingų vitaminų ir mineralų, todėl patiekalai su šiomis daržovėmis bus ne tik skanūs, bet ir naudingi.

„Du nedidelius šviežius burokėlius bei bulves su visa lupena supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Skardą ištepkite sviestu ir susluoksniuokite daržoves. Tris česnako skilteles ir svogūną pasmulkinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Pasiruoštą mišinį užpilkite ant daržovių ir apie valandą kepkite 190 C temperatūros orkaitėje“, – pataria kulinarė.

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu

Apkeptos bulvių košės rutuliukai populiarūs visame pasaulyje, įprastai jie gaminami tiesiog iš bulvių košės ir apvoliojant džiūvėsėliuose. Šį kartą siūlome išbandyti patobulintus bulvių rutuliukus, įdarytus sūriu. Priklausomai nuo patiekimo, jie tiks tiek šventei, tiek savaitgalio priešpiečiams.

„Šviežias bulves išvirkite su visomis lupenomis ir atvėsinkite. Jau atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite iki smulkios košės. Smulkiai supjaustykite petražoles, raudonąjį svogūną ir aitrųjį pipirą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Visus ingredientus sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Savo mėgstamą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir jais prikimškite bulvių rutuliukus. Į atskirą indą įberkite porą šaukštų kukurūzų miltų, juos užpilkite trupučiu vandens ir gerai išmaišykite, kitame inde pasiruoškite duonos trupinius.

Bulvių rutuliukus sudrėkinkite kukurūzų miltų ir vandens mišinyje, tuomet pavoliokite duonos trupiniuose ir virkite aliejuje, kol parusvės“, – dalinasi „Iki“ maisto žinovė.

Greitai ir sočiai: kreminė bulvių sriuba

Sriubos mėgėjams A.Rasmussen siūlo išbandyti šiek tiek neįprastą, bet tikrai gardžią kreminę bulvių sriubą. Vos iš kelių ingredientų paruošiama sriuba įtiks net išrankiausiam skoniui.

„Keturias šviežias bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite ir nulupkite. Puode ištirpinkite tris šaukštus sviesto ir suberkite porą smulkiai supjaustytų svogūnų. Kai svogūnai parusvės, įberkite truputį miltų ir maišykite, kad neliktų jokių miltų grumstelių.

Į puodą įpilkite porą puodelių sultinio ir pieno. Stiklinėje sumaišykite vieną šaukštelį kukurūzų miltų ir du šaukštelius šalto vandens, paruoštą mišinį supilkite į sriubą. Jau nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat suberkite į sriubą. Kadangi visi sriubos ingredientai jau išvirę, pakaks ją pavirinti apie 15 minučių“, – sako kulinarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.