Sveikai vakarienei ar pietums – minkšta ir traški triušiena

Niekada triušienos neperku iš parduotuvės. Sesė gimtajame kaime turi triušių fermą, tad dovanų gaunu iš jos.

Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Minkšta triušiena su traškiu paskrudusiu paviršiumi<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Trys triušiai panaudoti skirtingiems patiekalmas.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Trys triušiai panaudoti skirtingiems patiekalmas.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Ateičiai paruošta triušiena.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Ateičiai paruošta triušiena.<br>G. Kubiliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Gina Kubiliūtė (Facebook/The kitchen i love)

Aug 8, 2016, 9:48 AM, atnaujinta May 16, 2017, 1:39 PM

Kaimiškos ekologiškos triušienos prašysiu sesės, kai maitinsiu savo kūdikėlį, mat baltoje triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji yra labai naudinga vaikams ir maitinančioms mamoms.

Triušiena yra vienas lengviausiai įsisavinamų produktų – žmogaus organizmas suvirškina ją net 90 procentų. Kai, pavyzdžiui, jautienos – tik 62 procentus.

Šįkart iš sesės gavau net tris triušius. Nusprendžiau vieną pasigaminti iškart, o likusius paruošti į indelius ilgesniam galiojimui.

Triušieną ilgesniam vartojimui paruošiau labai paprastai: išviriau su pipirais, lauro lapais, druska ir morka. Ją supjausčiau gabaliukais, sudėjau į stiklainius, užpyliau sultiniu, kuriame virė mėsa, sudėjau stiklainėlius į katiliuką su vandeniu ir dar paviriau pusvalandį ant silpnos ugnies.

Tada uždariau dangtelius, atvėsinau ir sudėjau į šaldytuvą.

Vieną triušį palikau gardžiai vakarienei.

Visą triušį ištryniau druska, česnaku, juodaisiais pipirais, grūdėtomis garstyčiomis, įmečiau svogūno, šviežio šalavijo, kmynų, truputį pašlaksčiau citrinos sultimis ir palikau marinuotis pusei paros.

Triušiena dažnai gaunasi sausa, o man norėjosi minkštos mėsytės su traškiu paviršiumi. Tad užmarinuotą triušį suvyniojau sandariai į foliją (į vidų dar įdėjau šiek tiek sviesto) ir kepiau apie vieną valandą 150 C temperatūroje.

Paskui foliją atidengiau ir kepiau dar apie pusvalandį 180 C temperatūroje, karts nuo karto pašlakstydama triušienos paviršių dugne susidariusiomis sultimis.

Triušiena gavosi minkšta su traškiu paskrudusiu paviršiumi.

Kas nori sveikesnės triušienos, tai galima neatidengti folijos, o patroškinti sandariai kiek ilgiau nei valandėlę.

Aš visgi susigundžiau kiek nusidėti ir ją dar, kaip minėjau, paskrudinau.

Triušienos nenorėjau „perkrauti“, tad pasiruošiau lengvą garnyrą. Iš pajūrio nusipirkau miško česnakų. Jau prasidėjo jų sezonas. Nepaprastai mėgstu šiuos į pakalnutės lapus panašius gėrius. Darau iš jų salotas, spaudžiu sultis, maišau su kitais ingredientais.

Šįkart įmaišiau į apvirtus žaliuosius žirnelius ir sutryniau trintuvu. Įdėjau kiek druskos ir gavosi žaliųjų žirnelių bei miško česnako piurė.

Dar pasidariau paprikos piurė. Susmulkinau raudonąją papriką, pusę svogūno, įdėjau druskos, sviesto, pipiriukų ir patroškinau. Vėliau sutryniau.

Dar garnyrą pagardinau virtais burokėliais.

Taigi sveikai ir „neperkrautai“ vakarienei ar pietums: triušiena su žirnelių ir miško česnakų bei paprikos piurė, taip pat burokėliais.

Bon appetit! Daugiau – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.