Viena proga galime kepti trapius pyragus, kuriuose minkštučiai obuoliai papildo lengvai burnoje subyrančią sviestinę masę, kita proga – purius ir minkštus, kad obuoliai paskęstų tešloje.
Vieną tokių receptų mums atsiuntė jūsų pamėgta receptų autorė Loreta Grigalevičienė. Išbandykite jos obuolių pyragą, kuris tikrai lengvai pagaminamas. Ir laukite pagyrų!
Lengvai pagaminamas obuolių pyragas
Reikės:
- 2 obuolių;
- 2 didelių kiaušinių;
- 1 stiklinės kefyro (250 ml);
- 1 stiklinės cukraus (250 ml);
- 50 g sviesto;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 1,5-2 stiklinės miltų (miltų kiekis priklauso nuo pačių miltų ir kiaušinio dydžio);
- cinamono.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, supilkite kefyrą, ištirpintą sviestą, berkite druską, išmaišykite.
Įsijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės (tešla turi būti tokio tirštumo, kaip mažiems blynams).
Tešlą dėkite į kepimo indą, ant viršaus sudėkite supjaustytus obuolius, apibarstykite cinamonu, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Kepimo laikas priklauso nuo kepimo indo dydžio.
Skanaus!
Daugiau obuolių pyragų receptų rasite žemiau: