Niekada neatsibostantis varškės tinginys

Varškės tinginys. Beprotiškai skanus. Minkštas, tirpstantis burnoje ir labai paprastai pagaminamas. Gaminu jį be progos ir su proga. Be progos, nes šiaip reikia džiaugtis gyvenimu ir valgyti tik tai, kas skanu. O su proga, kai nėra laiko pagaminti kitų desertų. Tuomet gaminu varškės tinginį, ir visi jį labai skaniai suvalgo. Žodžiu, labai nuostabus dalykas.

Varškės tinginys.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Varškės tinginys.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Valantiejūtė, sigitacooks.lt

Aug 12, 2016, 3:22 PM, atnaujinta Aug 10, 2023, 7:10 PM

Varškės tinginys

Reikės:

  • kreminės varškės – 500 g;
  • sviesto – 200 g;
  • kondensuoto pieno – skardinės (maždaug 400 g), bet galima naudoti ir mažiau;
  • paprastų arbatinių sausainių – 3-4 pak.

Kambario temperatūros sviestą išsukame kartu su kondensuotu pienu, įmaišome varškę. Turi gautis vientisa masė.

Į varškęs masę suberiame sulaužytus sausainius ir viską gerai išmaišome.

Masę dedame į pasirinktą maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotą indą, gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą 3-4 val., bet geriausia palaikyti per naktį.

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.