Kepsneliai, kuriuose nėra mėsos: rezultatas pranoko lūkesčius

Šiuos avinžirnių ir daržovių kepsnelius gaminau pirmąkart, šiek tiek užtruko, bet buvo verta. Sakyčiau, rezultatas pranoko lūkesčius. Vyras įvertino puikiai ir pagyrė: „Labai skanūs žuvies kotletukai“. Super. Nors žuvies čia nėra nė kvapo!

Avinžirnių kepsneliai.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Avinžirnių kepsneliai.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Avinžirnių kepsneliai.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Avinžirnių kepsneliai.<br>Ž.Ralytės-Jakubauskės nuotr. (Facebook/Žalia mėta)
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė Ralytė-Jakubauskė, „Žalia mėta“

Aug 12, 2016, 11:06 AM, atnaujinta Aug 9, 2021, 5:45 PM

Avinžirnių ir daržovių kepsneliai

Reikės:

  • apie 250 g avinžirnių;
  • 2 morkų;
  • pusės svogūno;
  • pusės poro;
  • 3 skiltelių česnako;
  • saujos špinatų;
  • 4 v. š. džiūvėsėlių;
  • 2 kiaušinių;
  • pipirų, druskos, maltos džiovintos paprikos, žolelių.

Kaip gaminti

Avinžirnius pamerkiau vakare, mirkiau apie parą. Tada viriau 50 min. Sutryniau smulkintuvu.

Sutarkavau morkas, supjausčiau porą, svogūną, česnaką, viską neilgai pakepiau, pabaigoje sudėjau špinatus.

Iš keptuvės viską supyliau į dubenį su trintais avinžirniais, sudėjau viską, kas liko. Išmaišiau, suformavau kepsnelius, viršų paspaudžiau šakute. 

Kepsnelių viršų aptepiau aliejuje pamirkytu šepetėliu.

Kepiau orkaitėje apie 35 min.

Šaltinis – „Žalia mėta“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?