Avinžirnių ir daržovių kepsneliai
Reikės:
- apie 250 g avinžirnių;
- 2 morkų;
- pusės svogūno;
- pusės poro;
- 3 skiltelių česnako;
- saujos špinatų;
- 4 v. š. džiūvėsėlių;
- 2 kiaušinių;
- pipirų, druskos, maltos džiovintos paprikos, žolelių.
Kaip gaminti
Avinžirnius pamerkiau vakare, mirkiau apie parą. Tada viriau 50 min. Sutryniau smulkintuvu.
Sutarkavau morkas, supjausčiau porą, svogūną, česnaką, viską neilgai pakepiau, pabaigoje sudėjau špinatus.
Iš keptuvės viską supyliau į dubenį su trintais avinžirniais, sudėjau viską, kas liko. Išmaišiau, suformavau kepsnelius, viršų paspaudžiau šakute.
Kepsnelių viršų aptepiau aliejuje pamirkytu šepetėliu.
Kepiau orkaitėje apie 35 min.
Šaltinis – „Žalia mėta“