Salotos su šparaginėmis pupelėmis: viena taisyklė ir 3 receptai

Nuo seno Lietuvoje auginamos šparaginės pupelės – gausiomis maistingomis medžiagomis pasižyminti ankštinė daržovė. Priešingai nei kitos ankštinės daržovės, šparaginės pupelės yra greitai ir paprastai paruošiamos – užtenka jas pavirti vos keletą minučių.

Šiltos ir sočios salotos su lašiša. Vietoje žuvies galima naudoti paukštieną.<br>123rf nuotr.
Šiltos ir sočios salotos su lašiša. Vietoje žuvies galima naudoti paukštieną.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 1:29 PM, atnaujinta May 16, 2017, 3:16 AM

Norintiems lengvų, tačiau itin maistingų pietų, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria pabandyti tris salotų receptus su šparaginėmis pupelėmis.

Gaivos šviežių daržovių salotos

Gaminant šparagines pupeles, bene svarbiausia taisyklė – jų nepervirti. Vis dar traškios šparaginės pupelės skanesnės ir maistingesnės. Derindami jas su juodaisiais lęšiais, morkomis ar lapinėmis salotomis gausite pakankamai energijos visai dienai.

„Atskiruose puoduose išvirkite šparagines pupeles ir juoduosius lęšius. Per pusę perpjaukite nedidelius pomidorus, padraskykite salotų lapų, smulkiai sutarkuokite šviežią morką ir sutrinkite porą skiltelių česnako.

Jau atvėsusius juoduosius lęšius ir šparagines pupeles sudėkite į dubenį, įmaišykite pomidorus, salotų lapus, česnaką ir morką. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, o ant viršaus užberkite trupinto ožkos sūrio“, – pasakoja kulinarė.

Šiltos ir sočios salotos

Šiltos salotos su šparaginėmis pupelėmis bei vištiena puikiai pakeis jau įprastas pomidorų ir agurkų salotas su vištiena. Maisto ekspertės teigimu, vištieną drąsiai galima keisti antiena ar žuvimi.

„Išvirtas šparagines pupeles perliekite šaltu vandeniu ir leiskite joms atvėsti. Nulupkite ir į keturias dalis padalinkite pievagrybius, smulkiai supjaustykite porą skiltelių česnako. Nedideliais gabaliukais supjaustykite vištienos krūtinėlę, ją pabarstykite druska bei pipirais ir iškepkite su porą šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kai vištiena jau bus iškepusi, į keptuvę suberkite pievagrybius, česnakus bei šparagines pupeles, tuomet ant mažos ugnies viską pakepkite, kol pievagrybiai parusvės. Prieš patiekdami daržoves galite apibarstyti savo mėgstamu sūriu“, – patarė A.Rasmussen.

Išskirtinės ir spalvingos salotos

Įrodyta, kad spalvingas maistas sukelia apetitą. Šį kartą kulinarė pataria išbandyti spalvingas, puikiai tarpusavyje derančių daržovių salotas.

„Šparagines pupeles išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Plonais griežinėliais supjaustykite geltoną, raudoną ir žalią papriką, per pusę supjaustykite kelių spalvų mažuosius pomidorus.

Į didelį dubenį sudėkite gražgarstes bei paplėšykite gūžinių ir lapinių salotų. Ant salotų sudėkite pasiruoštas paprikas, pomidorus ir šparagines pupeles. Pašlakstykite citrinos sulčių, užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus bei druskos ir pipirų pagal skonį“, – receptu pasidalino A.Rasmussen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.