Blyneliai su varške ir mėlynėmis pagal Nidos Degutienės receptą

Savaitgalio laukiu ne tik dėl galimybės išsimiegoti, atsipūsti nuo darbų, bet ir dėl ypatingų pusryčių, kuriuos visuomet sau pasidovanoju. Jei darbo dieną pusryčiai būna greiti, maistingi, ir, tiesą sakant, gana nuobodūs, tai savaitgaliai skirti pasilepinti.

Blyneliai su varške ir mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Blyneliai su varške ir mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Blyneliai su varške ir mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Blyneliai su varške ir mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Aug 13, 2016, 7:03 AM, atnaujinta Aug 10, 2023, 7:11 PM

Man, kaip ir daugeliui, turbūt, pasilepinimas susijęs su saldžiais patiekalais. Varškėtukai, kepti varškėčiai, blyneliai – štai mano svajonių pusryčių patiekalų sąrašas!

Šiltą vasaros rytmetį tokie ant stalo garuojantys pusryčiai su šviežiomis mėlynėmis – pats tas, ko reikia gražiai dienai pradėti!

Blyneliai su varške ir mėlynėmis

Iš nurodyto kiekio išeis 10 vnt.

Ingredientai blynelių tešlai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 115 g miltų;
  • 300 ml pieno;
  • 30 g (2 šaukštai) tirpinto kokosų aliejaus arba sviesto.

Ingredientai įdarui ir patiekimui:

  • 2 pakeliai desertinės varškės;
  • stiklinė mėlynių arba šilauogių;
  • cukraus pudros.

Išplakite dubenyje kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė. Pabaigoje supilkite tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 30 min.

Tešla gaunasi skysta, bet taip ir turi būti kepant lietinius. Be to, kadangi tešlą užmaišius ji pastovi pusvalandį, miltai pabrinksta.

Prieš kepdami tešlą vėl gerai išmaišykite.

Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir apkepkite labai trumpai kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

Prieš kepdama pirmąjį lietinį blynelį aš sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kaupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.