Cukinijų uogienė: visi mėgausis ir nenutuoks, iš ko ji išvirta

Labai įdomi uogienė! Pirmą kartą gyvenime viriau uogienę iš cukinijų. Net nebuvau apie tokią girdėjusi. Rezultatas – malonus. Uogienė – tikrai saldi, skonis – panašus į abrikosus ar ananasus. Dar viena keistenybė!

Cukinijų ir apelsinų uogienė.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Cukinijų ir apelsinų uogienė.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Aug 16, 2016, 3:16 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 9:20 AM

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau ir išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.

Iš šio kiekio gaunasi maždaug 750 ml uogienės.

Cukinijų uogienė su apelsinais

Ingredientai:

  • 1 kg cukinijos, nuluptos ir pjaustytos kubeliais;
  • 4 maži apelsinai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 1 apelsino žievelės, tarkuotos;
  • 500 g cukraus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1 citrinos žievelės, tarkuotos.

Gaminimo eiga

Cukinijas ir apelsinus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį šaltai.

Į puodą sudėkite cukinijas-apelsinus su cukrumi ir citrinos sultis. Užvirkite.

Nukelkite nuo ugnies ir 2-4 valandas leiskite pastovėti.

Po to dar pavirkite, kol sutirštės (apie valandą).

Pabaigoje įmaišykite apelsinų ir citrinų žieveles.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.