Patarimai, pastebėjimai. Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau ir išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.
Iš šio kiekio gaunasi maždaug 750 ml uogienės.
Cukinijų uogienė su apelsinais
Ingredientai:
- 1 kg cukinijos, nuluptos ir pjaustytos kubeliais;
- 4 maži apelsinai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- 1 apelsino žievelės, tarkuotos;
- 500 g cukraus;
- 1 citrinos sulčių;
- 1 citrinos žievelės, tarkuotos.
Gaminimo eiga
Cukinijas ir apelsinus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį šaltai.
Į puodą sudėkite cukinijas-apelsinus su cukrumi ir citrinos sultis. Užvirkite.
Nukelkite nuo ugnies ir 2-4 valandas leiskite pastovėti.
Po to dar pavirkite, kol sutirštės (apie valandą).
Pabaigoje įmaišykite apelsinų ir citrinų žieveles.
Šaltinis – bakingsecrets.lt