Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais, česnakų ir krapų kotais, rodosi, ką dar galima sugalvoti. O štai viename tinklalapyje virė diskusija apie krienus – ne šaknis ar lapus, bet tuos tarkuotus, pirktus turguje iš babyčių krienus. Baltus, ne raudonus.
Kaipgi nepabandyti? Nesiplėsiu aprašinėdama šių marinuotų agurkų skonį, tai tiesiog nepakartojamai trašku, gaivu, saikingai aštru… Krienus dėjau į savo labai mėgstamą šaltai marinuotų agurkų marinatą.
Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos pasveriu, sukrečiu į puodą ir toliau skaičiuoju pagal šį receptą:
- 2 kg pjaustytų agurkų;
- 2 v. š. rupios druskos;
- 2 v. š. krienų;
- 1 česnakas;
- 0,5 kg cukraus;
- 8 v. š. aliejaus;
- 1 stiklinė acto.
Kaip gaminti
Agurkus užberiu druska ir palieku 4-6 valandoms, kad išsiskirtų sultys. Atskirame inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase.
12 valandų tegu pastovi, dažniausiai palieku nakčiai.
Ryte dideliu šaukštu išmaišau masę ir sudedu agurkų gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku verdančiu vandeniu nulikytu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas.
Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu…
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.