Virtinukams su mėlynėmis neliks abejingas nė vienas valgytojas

Virtiniai su šviežiomis uogomis – neabejotinai skaniausias vasaros patiekalas! Neįsivaizduoju vasaros be vadinamųjų šaltanosių, arba minkštų virtinių, įdarytų uogomis ir pagardintų grietine bei cukrumi.

Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Virtinukai su mėlynėmis.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Aug 17, 2016, 12:07 PM, atnaujinta Jul 20, 2020, 10:30 AM

Klasikiniai virtinukai verdami su mėlynėmis, tačiau puikiai tiks ir kitokios šviežios uogos. Jūsų vaikai, ir ne tik jie, bus tikrai laimingi, suvalgę lėkštę gardaus vasariško patiekalo!

Virtiniai su mėlynėmis

Ingredientai 4 asmenims

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų;
  • žiupsnis smulkios druskos;
  • 200 ml verdančio vandens;
  • 2 šaukštai (30 g) sviesto.

Įdarui:

  • apie 200 g mėlynių;
  • 2 šaukšteliai miltų;
  • cukraus.

Miltus dubenyje sumaišykite su druska, verdantį vandenį supilkite į stiklinę ir įmeskite sviestą. Pamaišykite, kad sviestas ištirptų, tada supilkite į dubenį su miltais.

Pirštais arba virtuviniu kombainu minkykite tešlą, kol ji taps minkšta, elastinga, nelips prie rankų. Jei trūksta – įberkite šiek tiek miltų.

Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui (gali stovėti ir parą ar dvi).

Tešlą padalinkite į 4 dalis. Dirbdami su viena dalimi, visas likusias laikykite įsuktas į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų.

Mėlynes nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite miltais.

Iš tešlos suformuokite pailgą „dūdelę“ – kočiokite ją tarp rankų, kol taps ilga stora „virvele“. Tada supjaustykite tešlą varškėtukų dydžio gabaliukais.

Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite į ploną apskritimą, į jo vidų dėkite po šaukštelį mėlynių ir įberkite trputį cukraus (aš įberiu apie 1/4 šaukštelio). Sulipdykite kraštelius, kad jie neatsilipdytų verdant.

Virkite dideliame puode, pasūdytame vandenyje, dalimis, kad nesuliptų. Sumeskite virtinukus į kunkuliuojantį vandenį po vieną, o kai jie iškils į paviršių – palikite virti apie 1-2 minutes. Tada išgriebkite kiaurasamčiu.

Patiekite karštus su grietine, cukrumi, galite pabarstyti šviežiomis mėlynėmis.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024