Traškūs ir neriebūs cukinijų ir bulvių blynai pagal N. Degutienę

Iš cukinijų aš dažnai kepu blynus, arba latkes, kaip juos vadintų žydai. Jie daržoves tarkuoja ne smulkia, o stambia trintuve, o patiekia su sūriais arba saldžiais padažais. Ypač populiari žydų virtuvėje – saldi obuolių tyrė!

Orkaitėje kepti cukinijų ir bulvių blynai.<br>N. Degutienės nuotr.
Orkaitėje kepti cukinijų ir bulvių blynai.<br>N. Degutienės nuotr.
Orkaitėje kepti cukinijų ir bulvių blynai.<br>N. Degutienės nuotr.
Orkaitėje kepti cukinijų ir bulvių blynai.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Aug 18, 2016, 11:37 AM, atnaujinta Aug 22, 2023, 9:22 AM

Kad kepant blynai neprisigertų aliejaus, tačiau liktų traškūs, kepkite juos ne keptuvėje, o orkaitėje.

Skardą iškloję pergamentiniu popieriumi, šiek tiek apšlakstę jo paviršių aliejumi.

Aliejumi taip pat pašlakstykite ir suformuotus blynus.

Man šie blynai skaniausi su česnakiniu ožkų sūrio padažu.

Orkaitėje kepti cukinijų ir bulvių blynai

Ingredientai blynams (4 asm.):

  • 2 didelės saujos tarkuotos (burokų trintuve) cukinijos;
  • 3 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2-3 šaukštai miltų;
  • druska, pipirai;
  • šlakelis aliejaus.

Ingredientai česnakiniam padažui:

  • 1/2 pakelio minkšto ožkos pieno sūrio;
  • 100 ml plakimui skirtos grietinėlės;
  • 1 šaukštas kapotų šviežių krapų;
  • 1 skiltelė česnako, labai smulkiai sukapota;
  • druskos, pipirų;
  • citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

Tarkuotas cukinijas nuspauskite, kad nuvarvėtų kuo daugiau sulčių. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine trintuve.

Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

Skardoje išklotą pergamentinį popierių apšlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

Kol blynai kepa, pasigaminkite padažą.

Plakimui skirtą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Ožkos pieno sūrį sumaišykite su grietinėle, dėdami po kelis šaukštus giretinėlės, ir atsargiai maišydami. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti kelias kruopeles cukraus.

Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.