Sužinojusi apie šį receptą pagalvojau – be sterilizacijos ir aš gaminu, bet kad taip… net be marinato?
Viens du, ir pagaminau 12 stiklainių, o žiemą mintimis siunčiau linkėjimus recepto autorei.
Viskas tiesiog super – gamyba, vaizdas, traškumas, skonis. Svarbiausia nenusižengti proporcijoms, o suklysti išties sudėtinga, nes visko reikės po 2 šaukštus arba arbatinius šaukštelius be kaupo.
Proporcijos nurodytos 1 litro stiklainiui.
Stiklainius išplaunu, iškaitinu ir į kiekvieną dedu:
- 2 v. š. cukraus;
- 2 a. š. druskos;
- 2 a. š. prieskonių marinavimui mišinio;
- 2 v. š. 9 proc. acto.
Sudedu agurkus, jei jie nedideli – tiesiog nupjaunu galiukus, didesnius pjaustau juostomis arba riekelėmis, pjaustytų, žinoma, telpa daugiau.
Verdančiu vandeniu nuplikau užsukamus dangtelius ir užkaičiu didelį puodą su vandeniu. Kai tik vanduo užverda, juo sklidinai užpilu agurkus, užsuku dangtelius, stiklainius papurtau, kad pasiskirstytų prieskoniai ir verčiu aukštyn kojom ant pledo. Stiklainius kuo skubiau apdengiu sena pūkine striuke ir palieku 12 valandų. Ir nešu rūsin.
Viens, du, iš tiesų. Ir kas patinka labiausiai – jokio likusio marinato puode!
Šaltinis – „Kūmutės virtuvė“.