Trys naminiai padažai daržoves pavers mėgstamiausiu užkandžiu

Vasaros mėnesiais Lietuvoje karaliaujant šviežioms daržovėms, siūlome jas išbandyti su padažais, kurie pavers daržovių lazdeles jūsų mėgstamiausiu užkandžiu. Jis tiks ir vakarui, kai stebėsite olimpines žaidynes.

Lazdelėmis supjaustykite įvairiaspalves paprikas, agurkus, morkas, salierus, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir užkandžiaukite jais mirkydami į namie pasigamintus padažus.<br>123rf nuotr.
Lazdelėmis supjaustykite įvairiaspalves paprikas, agurkus, morkas, salierus, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir užkandžiaukite jais mirkydami į namie pasigamintus padažus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 10:17 AM, atnaujinta May 15, 2017, 12:00 PM

Lazdelėmis supjaustykite įvairiaspalves paprikas, agurkus, morkas, salierus, į keturias dalis perpjaukite pomidorus ir užkandžiaukite jais mirkydami į namie pasigamintus padažus.

Ypač skanus avokadų padažas su fetos sūriu

Visiems mėgstantiems avokadus ir ieškantiems, ką dar galima pasigaminti be tradicinės gvakamolės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti avokadų ir fetos sūrio padažą. Šie vienas kitą papildantys ingredientai su šviežių daržovių lazdelėmis tiks bet kokia proga.

„Išskobkite porą avokadų ir sudėkite juos į dubenį, ten pat supilkite vieną puodelį graikiško ar turkiško jogurto, sutrupinkite apie 100 g fetos sūrio – viską gerai išmaišykite, kol avokadas neparudavo. Smulkiai supjaustykite petražoles, krapus, kalendrą bei bazilikus. Ant žolelių užspauskite tris šaukštus žaliosios citrinos sulčių, sutrinkite dvi skilteles česnako, užberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir trumpam palikite šaldytuve, kad sustingtų“, – patarė A.Rasmussen.

Gaivu: naminis grietinės padažas su krapais

Grietinę sumaišius su liesu kefyru, pagardinus juos paprikos milteliais bei kitais prieskoniais, jūs atrasite visiškai naują skonį, kuris pakeis jau įprastu tapusį grietinės su citrinos padažą.

„Puodelį liesos grietinės sumaišykite su puse puodelio lieso kefyro, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų bei paprikos miltelių. Sutrinkite dvi skilteles česnako, smulkiai supjaustykite šviežius krapus, petražoles bei česnako laiškus ir viską sumaišykite. Norėdami šiek tiek rūgštesnio padažo, galite užpilti truputį citrinos sulčių arba baltojo vynuogių acto“, – patarimais dalinasi kulinarė.

Citrininis sūrio ir varškės padažas

Kaip pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sūrio padažai – vieni iš populiariausių ir mėgstamiausių dabartinėje lietuvių virtuvėje. Kulinarė pataria pabandyti šiek tiek aitresnio skonio citrininį sūrio ir varškės padažą, kuris tiks tiek prie traškučių, tiek prie šviežių daržovių lazdelių.

„Natūralų, nesaldų varškės sūrelį sumaišykite su šaukšteliu grūdėtų garstyčių, šaukšteliu Viusterio padažo bei dviem šaukšteliais šviežios citrinos sulčių.

Sutarkuokite apie 100 g kietojo sūrio ir vienos citrinos žievelę – svarbu nepasiekti baltosios citrinos dalies, nes kitaip suteiksite padažui nepageidaujamo kartumo. Į padažą taip pat įmaišykite trinto česnako, pagardinkite druska, pipirais bei kitais jūsų mėgstamais prieskoniais.

Norėdami lengvesnės padažo tekstūros – pakaitinkite jį kelias minutes orkaitėje“, – patarė maisto ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.