Ingredientai paprasti, o ypatingą skonį suteikia švieži prieskoniai.
Bulvių ir cukinijų griežinėliai šviežių bazilikų ir čiobrelių padaže
Reikalingi produktai
5 vidutinio dydžio bulvės;
2 nedidelės cukinijos;
apie 90 ml aliejaus;
2 a. š. bazilikų pesto padažo;
1 a. š. saulėje džiovintų pomidorų pesto padažo;
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
trys skiltelės česnako;
pusės saujos šviežių pjaustytų bazilikų ir čiobrelių.
Dubenėlyje išmaišiau aliejų su maždaug 70 ml vandens, įmašiau bazilikų ir saulėje džiovintų pomidorų pesto padažus, garstyčias, kapotą česnaką, bazilikus ir čiobrelius.
Užpyliau padažą ant griežinėliais supjaustytų, kepimo formoje išdėliotų cukinijų ir bulvių, kepiau apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Valgykite su šviežiai raugintais agurkais arba rūgpieniu. Skanaus!
Šaltinis – „Žalia mėta“
Daugiau patiekalų iš cukinijų idėjų rasite čia: