Japoniškas pyragas, mušantis visus populiarumo rekordus

Lengvesnis už orą, purus lyg vata. Taip apibūdinamas japoniškas sūrio pyragas, primenantis suflė.  Jo receptai internete muša visus populiarumo rekordus.

Japoniškas sūrio pyragas – ypatingai purus.<br>123rf nuotr.
Japoniškas sūrio pyragas – ypatingai purus.<br>123rf nuotr.
Japoniškas sūrio pyragas – ypatingai purus.<br>123rf nuotr.
Japoniškas sūrio pyragas – ypatingai purus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 2:25 PM, atnaujinta Aug 8, 2023, 10:08 AM

Apie šį stulbinamo populiarumo sulaukusį pyragą vos iš trijų ingredientų skelbėme anksčiau: „Japoniškas pyragas be miltų: receptas plinta tarsi virusas“. 

Jis sudomino tūkstančius portalo skaitytojų. Kai kuriems šis skanėstas patiko, kiti skundėsi, kad tešla sukrito, o pyragas priminė saldžią kiaušinienę. 

Jeigu nepavyko iškepti pyrago pagal japonės receptą, gal pavyks labiau vakarietiška jo versija?

„Home Cooking Adventures“ garsiojo japoniškojo pyrago receptūrą papildė keliais ingredientais ir nufilmavo gamybos procesą. Vaizdo siužetą galite pažiūrėti žemiau, o čia pateikiame receptūrą.

Japoniškas sūrio pyragas

Reikalingi produktai:

  • 6 kiaušiniai;
  • 250 g kreminės (pyragams skirtos) varškės, kambario temperatūros;
  • 50 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 100 ml pieno;
  • 3 g vanilės ekstrakto;
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 60 g miltų;
  • 2,5 v. š. (20 g) krakmolo;
  • ketvirtadalio šaukštelio druskos;
  • 2/3 puodelio (135 g) cukraus.

Gaminimo eiga 

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. 20 cm skersmens apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Šonai turi būti mažiausiai 10 cm aukščio. Kepimo formą iš išorės apvyniokite dviem sluoksniais aliuminio folijos. 

Atskirkite baltymus nuo trynių. 

Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną ir pašildykite plakdami šluotele, kol sviestas ištirps, masė taps glotni ir lygi. Supilkite vanilės ekstraktą ir leiskite masei atvėsti. 

Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.

Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta. 

Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų!

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, kelis kartus lengvai ją trinktelkite į stalą, kad pasišalintų oro burbuliukai, dėkite į didesnę kepimo formą ir statykite į orkaitę. Į didesnę formą pilkite verdančio vandens, kad siektų maždaug iki pusės kepimo formos sienelių. 

Kepkite 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 15-30 minučių. 

Pyragas šiek tiek sukris ir atsiskirs nuo sienelių. 

Ištraukite jį iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Perkelkite jį ant serviravimo lėkštės ir palaikykite šaldytuve bent 4 valandas arba pernakt. 

Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Pjaustykite pašildytu peiliu.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugpjūčio 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.