Grietininiai keksiukai: net prisimerksite iš malonumo

Nežinau, kokiais žodžiais apibūdinti šiuos keksiukus. Nė vienas epitetas jiems netinka. Neraliai skanūs, o valgant net prisimerki iš malonumo.

Grietininiai keksiukai.<br>O.Kudopčenkės nuotr. iš Facebook/Samčio užrašai
Grietininiai keksiukai.<br>O.Kudopčenkės nuotr. iš Facebook/Samčio užrašai
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkė (Samčio užrašai)

Aug 26, 2016, 12:49 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:47 AM

Būtinai išbandykite. Patariu iš karto kepti iš dvigubos normos, nes nepastebėsite, kaip jie dings nuo stalo.

Grietininiai keksiukai

Reikalingi produktai

  • 200 ml riebios grietinės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 120 g cukraus,
  • 130 g miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Dėkite grietinę (jeigu naudosite grietinėlę, išplakite iki lengvų putų) ir lengvai išmaišykite (aš dėjau grietinę ir jos neplakiau).

Berkite miltus, kepimo miltelius, druską ir atsargiai išmaišykite.

Dėkite į popierines keksiukų formeles, tada į metalines, tinkamas kepti orkaitėje (arba galite naudoti silikonines) ir kepkite 15 min. arba kol ištraukus medinį smeigtuką, jis bus sausas.

Šaltinis – „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.