O kartais jo užsitepu ant varškės sūrio, ir turiu puikią pikantišką užkandėlę.
Šio slyvų pagardo receptą man išdavė Vokietijoje gyvenanti giminaitė. Visi ir visos, ką juo pavaišinu, puola klausti recepto. Tikrai paprasta pagaminti ir skanu!
Slyvų pagardas
Reikalingi produktai:
- 500 g slyvų be kauliukų;
- 3-4 skiltelės česnako;
- 1-2 aitriosios paprikos (galima mažiau ar visai nedėti);
- 150 g rudojo cukraus;
- 100 ml švelnaus acto (5-6 proc.);
- keli šaukštai aliejaus;
- druskos.
Slyvas supjaustyti kubeliais, susmulkinti aitriąsias paprikas, česnaką sutrinti.
Į puodą pilti aliejaus, dėti visus produktus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 min.
Košę galima sutrinti trintuvu, bet jeigu jo neturite, galima palikti stambesniais gabalėliais. Dar kartą užvirinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.