Slyvų pagardas, kurio receptu apdalinau visas drauges

Šis prašmatnus slyvų pagardas labai tinka prie šaltos keptos ar virtos mėsos, taip pat prie paukštienos. Vieną stiklainėlį visuomet saugau Kalėdoms, nes jis labai tinka prie keptos žąsies ar anties.

Slyvų pagardas.<br>123rf nuotr.
Slyvų pagardas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Mėlinauskienė

Aug 31, 2018, 5:32 PM, atnaujinta Aug 30, 2022, 4:21 PM

O kartais jo užsitepu ant varškės sūrio, ir turiu puikią pikantišką užkandėlę.

Šio slyvų pagardo receptą man išdavė Vokietijoje gyvenanti giminaitė. Visi ir visos, ką juo pavaišinu, puola klausti recepto.  Tikrai paprasta pagaminti ir skanu! 

Slyvų pagardas

Reikalingi produktai:

  • 500 g slyvų be kauliukų;
  • 3-4 skiltelės česnako;
  • 1-2 aitriosios paprikos (galima mažiau ar visai nedėti);
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 100 ml švelnaus acto (5-6 proc.);
  • keli šaukštai aliejaus;
  • druskos.

Slyvas supjaustyti kubeliais, susmulkinti aitriąsias paprikas, česnaką sutrinti.

Į puodą pilti aliejaus, dėti visus produktus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 min.

Košę galima sutrinti trintuvu, bet jeigu jo neturite, galima palikti stambesniais gabalėliais. Dar kartą užvirinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.