Skaitytojų pageidavimu – jų didenybė cepelinai

Cepelinai – tradicinis bulviakasio patiekalas. 

Cepelinai.
Cepelinai.
Cepelinai.<br>V.Norkutės Šakalienės („Kalorijos virtuvė“) nuotr.
Cepelinai.<br>V.Norkutės Šakalienės („Kalorijos virtuvė“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginija Norkutė Šakalienė („Kalorijos virtuvė“)

Aug 30, 2016, 12:00 PM, atnaujinta May 14, 2017, 1:00 PM

Išverdame apie 7 – 8 bulves su lupenom (kuo daugiau bus virtų bulvių – tuo minkštesni cepelinai gausis), atvėsiname ir sumalame maišytuvu.

Tiek pat žalių bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia trintuve.

Nuo tarkuotų bulvių nukošiame skystį ir leidžiame nusistovėti.

Nupilame skystį, o dugne likusį krakmolą maišome į virtų bulvių ir nukoštų tarkių mišinį, dedame druskos, viską gerai išmaišome ir formuojam „blynus“, ant kurių dėsime įdarą ir formuosime cepelinus.

Įdaras: malta mėsa su svogūnais, druska ir pipirais.

Galima dėti ir varškę, maišytą su mėtomis arba su spirgučiais.

Kaip visada, įdaras gali būti jūsų vaizduotės išraiška, kaip ir padažas – skaninti galima tiesiog grietine, o galima ir spirgučiais arba sviestiniu baltu padažu.

Cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 20- 25 minutes, atsargiai pamaišant.

Skanaus!

Šaltinis – „Kalorijos virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą