Išverdame apie 7 – 8 bulves su lupenom (kuo daugiau bus virtų bulvių – tuo minkštesni cepelinai gausis), atvėsiname ir sumalame maišytuvu.
Tiek pat žalių bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia trintuve.
Nuo tarkuotų bulvių nukošiame skystį ir leidžiame nusistovėti.
Nupilame skystį, o dugne likusį krakmolą maišome į virtų bulvių ir nukoštų tarkių mišinį, dedame druskos, viską gerai išmaišome ir formuojam „blynus“, ant kurių dėsime įdarą ir formuosime cepelinus.
Įdaras: malta mėsa su svogūnais, druska ir pipirais.
Galima dėti ir varškę, maišytą su mėtomis arba su spirgučiais.
Kaip visada, įdaras gali būti jūsų vaizduotės išraiška, kaip ir padažas – skaninti galima tiesiog grietine, o galima ir spirgučiais arba sviestiniu baltu padažu.
Cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 20- 25 minutes, atsargiai pamaišant.
Skanaus!
Šaltinis – „Kalorijos virtuvė“