Skaitytojų pageidavimu – jų didenybė cepelinai

2016 m. rugpjūčio 30 d. 12:00
Virginija Norkutė Šakalienė („Kalorijos virtuvė“)
Cepelinai – tradicinis bulviakasio patiekalas. 
Daugiau nuotraukų (2)
Išverdame apie 7 – 8 bulves su lupenom (kuo daugiau bus virtų bulvių – tuo minkštesni cepelinai gausis), atvėsiname ir sumalame maišytuvu.
Tiek pat žalių bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia trintuve.
Nuo tarkuotų bulvių nukošiame skystį ir leidžiame nusistovėti.
Nupilame skystį, o dugne likusį krakmolą maišome į virtų bulvių ir nukoštų tarkių mišinį, dedame druskos, viską gerai išmaišome ir formuojam „blynus“, ant kurių dėsime įdarą ir formuosime cepelinus.
Įdaras: malta mėsa su svogūnais, druska ir pipirais.
Galima dėti ir varškę, maišytą su mėtomis arba su spirgučiais.
Kaip visada, įdaras gali būti jūsų vaizduotės išraiška, kaip ir padažas – skaninti galima tiesiog grietine, o galima ir spirgučiais arba sviestiniu baltu padažu.
Cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame 20- 25 minutes, atsargiai pamaišant.
Skanaus!
cepelinaireceptasbulviakasis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.