Žinau, kad mano artimiesiems tokie desertai patinka, todėl dažnai juos gaminu.
Šįsyk grietinės skonio su uogomis ir želė gabaliukais desertas „Vasaros sonata“, skirtas vasaros sezono uždarymui.
Reikės:
- 1 pakelio sausainių;
- 50 g sviesto;
- 700 ml grietinės;
- 100 g cukraus (kiekvienam pagal skonį, todėl ragaukite);
- 30 g želatinos;
- 2 skirtingų skonių želės (vyšnių ir kivių skonio);
- Šviežių arba šaldytų uogų (vyšnių be kauliukų, šilauogių).
Želė pasiruošiau, kaip nurodyta ant pakelio (vandens pyliau 300 ml) ir sustingdžiau.
Želatiną brinkinau 50 ml kiekyje šalto vandens 10-15 min. Į išbrinkintą želatiną įpyliau dar 20 ml vandens ir ją kaitinau, kol granulytės visiškai ištirpo (palikau šone atvėsti).
Sausainius sutrupinau ir sumaišiau su ištirpintu sviestu. Sudėjau į indą ir pastačiau trumpam į šaldytuvą.
Grietinę sumaišiau su cukrumi (reikia palaukti, kad cukrus ištirptų), į ją supyliau atvėsintą želatiną ir išmaišiau. Atsargiai sudėjau gabaliukais pjaustytą želė ir uogas.
Į indą su sausainiais supyliau paruoštą masę ir pastačiau stingti.
Desertas „Vasaros sonata“ paruoštas. Liko papuošti ištirpintu šokoladu.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone„