Kadangi vėjuota ir lietus, norisi sriubos, kad būtu šilta šilta.
Šiandien daug užrašų praverčiau su sriubų receptais, bet neradau to, ko norėčiau ir būtų verta viską metus bėgti į virtuvę gaminti.
Ši sriuba atsirado iš to, kas buvo šaldytuve. Žodžiu: sotu, skanu, pigu, greita.
Ingredientai:
- 2 bulvės;
- 2 nedideli svogūnai;
- 1 morka;
- 3 šaukštai ryžių;
- 200 g grybų (naudojau pievagrybius);
- 1,5 l daržovių sultinio;
- druska, pipirai;
- žalumynai;
- aliejus.
Į sultinį dedame burokine tarka tarkuotas bulves. Paverdame kelias minutes ir suberiame ryžius.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir smulkintus grybus. Grybų, aišku, kuo daugiau, tuo skaniau.
Visą keptuvės turinį verčiame į sriubą, beriame prieskonius, žalumynus ir išjungiame viryklę. Leidžiame skoniams susidraugauti ir skanaujame.
Galima sutrinti visą šį reikalą, bet pas mus, kaip minėjau anksčiau, trintų sriubų kai kas nemėgsta.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.