Kapučino tortas: kas ragavo – tiems patiko

Dar vienas mano sukurtas tortukas. Šį kartą reikia kepti (jau tie nekepti atsibodo).

Kapučino tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kapučino tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kapučino tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Kapučino tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Sep 1, 2016, 11:33 AM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:51 AM

Galiu pasakyti apie jį trumpai – superinis! Labai visiems patiko. Kepiau jį šeimos šventei. Nežinojau, kas išeis, bet viskas puikiai pavyko!

Tikrai kepsiu dar ne kartą. Jo šonus galima papuošti gražiai. Šį kartą nepuošiau, nes jis keliavo torto formoje į šventės vietą.

Receptas (22 cm torto formai)

Biskvitui reikės:

  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių; 120 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 180 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių (be kaupo);
  • 100 ml pieno.

Kremui:

  • 100 ml karšto virinto vandens;
  • 4 v. š. karamelinio kapučino;
  • 250 g maskarponės;
  • 100 g neriebios varškės;
  • 150 g neriebaus natūralaus jogurto;
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 150–170 g cukraus (dėkite pagal skonį. Aš vietoj cukraus dedu steviją);
  • 10 g želatinos.
  • Dar reikės 50–70 ml kapučino (aš naudojau vanilinį, be cukraus) biskvitiniams lakštams sudrėkinti, kakavos pabarstyti ir uogų papuošti, bet puošti galite taip, kaip norite.

Gamyba

Biskvitas Kiaušinius plakti su cukrumi apie 3–4 minutes, po to supilti kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir persijotus miltus su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišyti ir supilti į torto formą (dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi, kraštus – irgi).

Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes. Patikrinkite smeigtuku, ar iškepė. Išėmus iš orkaitės palikti formoje atvėsti, o kai atvės, supjaustyti į tris dalis.

Kremas

Į karštą virintą vandenį sudėti kapučino miltelius ir želatiną, gerai išmaišyti, kad ištirptų (galite truputėlį pakaitinti, bet neužvirinti). Palikite atvėsti.

Maskarponę, varškę, jogurtą ir cukrų gerai išplakti, įmaišyti atvėsusį kapučiną su želatina.

Grietinėlę išplakti atskirai iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą, padėti į šaldytuvą trumpam, kad truputėlį sutirštėtų (vienu žodžiu, kol pradės stingti).

Į torto formą dedame vieną biskvitą, jį apšlakstome vaniliniu kapučinu (ar kokiu norite), užpilame kremo, vėl biskvito, apšlakstome kapučinu, vėl užpilame kremu (man išėjo ir ketvirtas nestoras sluoksnis, nes nupjoviau viršutinę biskvito dalį, kuri buvo iškilusi kepant, tai ją irgi įdėjau), vėl biskvitas, ant viršaus užpilame likusį kremą ir – į šaldytuvą.

Geriausia palikti visai nakčiai.

Išėmę iš torto formos pabarstykite kakava, papuoškite uogomis.

P. S. Antrą ir trečią dieną tortas buvo dar skanesnis.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.