Orkaitėje keptos spurgos: nereikės net minkyti tešlos

Niekada nemėgau spurgų, išskyrus varškės. O tos mielinės dažniausiai labai nesmagiai būna aliejuotos. Bet šią savaitę sesuo iš kažkokios hipsteriškos spurginės atvežė įvairių skonių spurgų šiaip paragaut. Tikrai geros, nes jos purios, skanios ir ne tokios riebios.

Orkaitėje keptos spurgos.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Orkaitėje keptos spurgos.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Orkaitėje keptos spurgos.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Orkaitėje keptos spurgos.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigita Valantiejūtė (sigitacooks.lt)

Sep 3, 2016, 1:30 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:55 AM

Aišku, kad jos keptos aliejuje, ir viskas čia gerai, bet pradėjau galvot, ar įmanoma be to aliejaus apsieiti. Ir pasirodo, galima.

Panaršiau internete ir išsirinkau gražiausiai atrodančias, pabandžiau, ir išėjo labai gerai.

Šios spurgos ne tik orkaitėje keptos, bet ir labai paprastai pagaminamos, nes net tešlos nereikia minkyti. Gal ir ne tokios purios, kaip tradicinės, bet ganėtinai purios ir labai minkštos. Tai ir sakau, kad jos pačios geriausios.

Orkaitėje keptos spurgos

Reikės (puodelis – 250 ml):

kvietinių miltų – 3 3/4 puod.;

druskos – 1 a. š.;

cukraus – 1/3 v. š.;

sausų mielių – 2 a. š.;

vanilinio cukraus – 2 a. š.;

kepimo miltelių – 3 a. š.

kiaušinių – 4 vnt.;

šilto pieno – 3/4 puod.;

ištirpinto sviesto – 3/4 puod.

1. Visus sausus produktus (miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir mieles) sumaišome tarpusavyje, įmušame kiaušinius, supilame pieną, sviestą ir viską išmaišome šaukštu. Jei nelabai vientisa masė išeis, nieko tokio.

2. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje kilti 2-3 val.

3. Pakilusią tešlą statome į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų (taip ją galima laikyti iki 3 parų).

4. Paruoštą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo (apie 1 cm storio) ir apvaliomis sausainių formelėmis išspaudžiame spurgas. Aš naudojau platų puodelį pačiai spurgai išspausti, o viduriukui – stikliuką.

5. Spurgas sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kildiname kambario temperatūroje apie pusvalandį. Pakilusias aptepame ištirpintu sviestu ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min.

Iškepusias spurgas galima glazūruoti šokoladu arba aptepti tirpintu sviestu ir apvolioti cinamoniniame cukruje arba cukraus pudroje.

Skanaus!

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.