12-ai keksiukų reikės:
- 0,5 kg maltos mėsos (aš gaminau iš kiaulienos);
- 1 nedidelės cukinijos;
- 1-2 morkų;
- 1 kiaušinio;
- tarkuoto fermentinio sūrio;
- smulkiai pjaustyto svogūno
- 2 pomidorų;
- prieskonių maltai mėsai;
- žiupsnelio druskos.
Į maltą kiaulieną sutarkavau cukiniją, morką, įmušiau kiaušinį, sudėjau prieskonius, viską sumaišiau ir gautą masę sudėjau į aliejumi suteptą keksiukų formą.
Kepiau orkaitėje (jos neįkaitinusi), 200 laipsnių temperatūroje 35-40 min.
Ant jau iškepusių ir dar karštų keksiukų uždėjau griežinėlį pomidoro ir užtarkavau fermentinio sūrio. Skanus ir greit pagaminamas patiekalas. Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.