Ar iki šiol iš cukinijų kepėte tik fritatas, arba jas įdarinėjote mėsos ar kitokiais įdarais, gaminote vien garnyrus ar vegetariškus patiekalus?
Pats laikas iš cukinijų pasigaminti dar ir desertą.
Juk ir papildomą gabalėlį tokio pyrago suvalgyti ne nuodėmė…
Šokoladinis cukinijų pyragas su riešutais
Reikalingi produktai:
- 110 g minkšto sviesto;
- 1 kupina stiklinė cukraus;
- 1/2 stiklinės aliejaus;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 stiklinės kefyro;
- 2 ir 1/2 stiklinės miltų (naudojau speltų viso grūdo);
- 4 šaukštai kakavos;
- 1 šaukštelis cinamono;
- 1 šaukštelis valgomosios sodos;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 2 ir 1/2 stiklinės stambia tarka sutarkuotų cukinijų.
Pabarstymui:
- 50 g tamsaus šokolado, sutrupinto;
- 1/2 stiklinės lazdyno riešutų, truputį pasmulkintų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 165 C.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Supilkite aliejų, įmuškite kiaušinius ir trinkite arba intensyviai plakite elektriniu plaktuvu. Pabaigoje supilkite kefyrą ir dar paplakite minutę, kad masė būtų labai puri.
Dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius ir druską. Suberkite sausų ingredientų mišinį į turimą plakinį ir gerai išsukite.
Pačioje pabaigoje atsargiai įmaišykite tarkuotas cukinijas, nepermaišydami, kad cukinijos nespėtų pavandenyti.
Tešlą suverskite į 20X30 cm dydžio kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Pabarstykite viršų kapotu šokoladu ir truputį pasmulkintais riešutais.
Kepkite 50 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
Šaltinis – nidosreceptai.lt